Datum: 12/04/2019 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
ONGEZIEN! Anderlecht-fans laten eigen ploeg met 5-0 verliezen, bodem is nu wel bereikt

ONGEZIEN! Anderlecht-fans laten eigen ploeg met 5-0 verliezen

De Clasico heeft een halfuur geduurd en werd drie keer stilgelegd door onlusten met de Anderlecht-fans. De derde keer was de keer te veel en Anderlecht verliest de match dus met 5-0, aangezien ref Lambrechts de match affloot.

Anderlecht leeft op een kruitvat. Dat werd al na tien minuten in de Hel van Sclessin bewezen na... een afgekeurd doelpunt. Halilovic draaide de bal heerlijk binnen, maar niemand die gezien had dat de scheidsrechter de goal afkeurde, want intussen vlogen er vanuit het uitvak vuurpijlen en stoeltjes naar beneden.

Ja, zo kort is het lontje. Na vijf minuten pauze werd het spel hervat en mochten Lawrence - verrassend gelegenheidslinksback - en co proberen hun fans hun ongelijk te bewijzen. Begin er maar eens aan. Kaas met gaten in de verdediging en jongens als Carcela, Halilovic, Djenepo... die in de buurt rondliepen.

Kara wou Djenepo dan maar eens laten voelen dat hij er ook was en maakte een overtreding. Geel en vrije trap. En typerend voor het seizoen van paars-wit: Marin krulde die vrije trap weer binnen. Didillon zag er niet voor het eerst niet goed uit.

De bodem

Vuurwerk en match stilgelegd. Vijf minuten later mocht er opnieuw gespeeld worden, maar nog één keer en ref Lambrechts dreigde de match definitief af te fluiten. Twee minuten later floot hij dan - op aangeven van de VAR - een penalty, omgezet door Mpoku.

De kroniek van een aangekondigd einde? We wisten in ieder geval al wat er ging gebeuren. Het vuur regende neer en de match was gedaan.