Anderlecht - KAA Gent

Play-off 2 in play-off 1: Anderlecht en Gent maken er één lange, slaapverwekkende vertoning van
Redactie vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht en Gent spelen gelijk in slaapverwekkende match

Play-off 2 in play-off 1: Anderlecht en Gent maken er één lange, slaapverwekkende vertoning van
Foto: © photonews

Geen verrijzenissen op Pasen dit jaar, noch van Anderlecht, noch van Gent. Een dramatische pot voetbal. De tweede helft was iets beter dan de slaapverwekkende eerste, maar de beschrijving 'kneusjes van play-off 1' is wel meer dan terecht. Wie van het lenteweer genoot, we geven u meer dan gelijk.

Cojones heeft hij wel, Karim Belhocine. Na zijn persconferentie dacht iedereen nog dat hij wel de meest populaire beslissingen zou nemen om de fans achter zich te krijgen, ondanks dat hij redelijk overtuigend overkwam. De nieuwe Anderlecht-coach hield de kerk in het midden. Ja, Saelemaekers, Amuzu, Bornauw en Verschaeren stonden aan de aftrap. 

Speciale tactiek Thorup

Maar ook Antonio Milic - door Rutten al lang opzijgeschoven - mocht starten als centrale verdediger. James Lawrence stond daardoor op de linksachter. Als hij echt de meest populistische oplossing had gekozen, stond Cobbaut daar en Lawrence centraal.

AA Gent kwam met een duidelijk plan naar het Astridpark: de verdediging en het middenveld onder druk zetten zodat paars-wit niet kon voetballen. Maar omdat Jess Thorup zowat al zijn volk in het centrum had gezet, kreeg Anderlecht af en toe wel wat ruimte op de flanken. Verschaeren kwam zo aan twee kansjes. Chakvetadze had één grote, maar moest schieten met zijn mindere linkse.

Breien

Tot zover het positieve, want iedereen begreep ook waarom deze twee ploegen nog geen punten gepakt hadden in play-off 1... Zoveel afval, zoveel gebrek aan kwaliteit in de opbouw, zo weinig creativiteit. Aan klantenbinding deden geen van beide ploegen. De mensen die hun barbecue hadden aangestoken - en zo waren er wel wat afgaande op het aantal lege stoeltjes - hadden geen ongelijk.

In play-off 2 worden betere matchen gespeeld. Hadden we de Anderlecht-verdediging breinaalden gegeven, hadden we nu een winterpull voor volgend seizoen. Bal naar Bornauw, bal naar Milic, terug naar Didillon...  Niemand die een deftige inspeelpass had. En vooraan liep het ook niet echt vlotjes bij Bolasie en Sorloth. 

Bedenkelijk niveau, echt waar. Zij die aan het genieten waren van de brochetten en ribbetjes... de samenvatting op tv zal ook een mager beestje zijn. De collega naast ons - net vader geworden - opperde om de match op te zetten als zijn dochtertje niet wou slapen. Wij zijn al blij dat we morgen naar Antwerp-Club Brugge mogen gaan kijken.

Nul punten

Eén hoogtepunt in de tweede helft: Verschaeren - de enige die nog ietwat hoog niveau haalde - trof keihard de lat na een verwarrende fase. Marc Coucke en Pieter De Crem zaten in de tribune op hun telefoon te tokkelen. In Vietnam was het wel wat interessanter. Bijna had Bezus - God, wat was dat leuk geweest als woordspeling - voor de verrijzenis gezorgd, maar zijn schot bleef hangen op de lijn. Met vijf minuten extra afzien waren we er vanaf. Een reglementswijziging? Ieder nul punten voor het geleverde spel?

Goals

0
0

Balbezit

59
41

Aanvallen

81
56

Gevaarlijke aanvallen

56
37

Schoten op doel

4
4

Schoten naast/over doel

4
5

Geblokkeerde schoten

1
1

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

1
2

Buitenspel

2
1

Fouten

16
14

Vrije trappen

18
18

Doeltrappen

11
12

Inworpen

17
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws