Club gaat mee in fysiek duel met Antwerp en ziet Genk verder uitlopen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Antwerp-Club Brugge eindigde op gelijkspel

Club gaat mee in fysiek duel met Antwerp en ziet Genk verder uitlopen
Foto: © photonews

Een 1ste helft om snel te vergeten, een tweede waarin Club dan toch besliste om mee het fysieke duel aan te gaan met Antwerp. Dan weet je dat het moeilijk wordt, om het met de woorden van Bob Peeters te zeggen. Ze doen op de Bosuil immers niks liever. Het duel bleef steken op een 0-0.

Vreemd moment om te experimenteren. Ivan Leko gunde immers Loïs Openda zijn tweede basisplaats van het seizoen en slachtofferde topschutter Siebe Schrijvers. Ook Danjuma maakte zijn terukeer in de basis, ten koste van Diatta. In een match die je absoluut moest winnen om nog kans te maken op de titel...

Openda zag af

De spanning droop ervan af, je voelde hoe heel Antwerp naar deze match had toegeleefd. Het mes zat dan ook tussen de tanden. Zelfs iets te veel bij Jelle Van Damme, want de verdediger had geluk dat Tim Pots nog aan het slapen was in het busje toen hij Openda wel heel dubieus de weg versperde in de zestien. Zoiets noemen we toch wel penalty. En hij deed het nog eens over door Openda te duwen met beide handen...

Van Damme - met al zijn ervaring en lepe streken - intimideerde de jonge aanvaller. Zijn snelheid hielp de 19-jarige Openda niet voorbij de robuuste verdediger. Iedereen haalde trouwens de trukken van de foor boven hoor. Het was een match op het scherpst van de snee, soms er zelfs een beetje over. 

Club vergeet te voetballen

Mbokani dwong Horvath tot een goeie redding en twee keer Yatabaré op snelheid, dat was het zowat van kansen. Club kon nooit in zijn normale spel komen door het potige spel van Antwerp. Blauw-zwart wist echt niet hoe ze ermee moesten omgaan. Arslanagic verloor geen kopduel van Wesley en Vanaken zag geen bal. 

Leko moest ingrijpen en zette manusje-van-alles Amrabat in de ploeg voor Openda. Middenveld versterken en Vanaken hoger laten voetballen, dat was het plan. En 't ging wel beter. De vlam zat eindelijk in de pijp. Bolat moest aan het werk op een schot van Vormer, Horvath moest zich bewijzen op een kopbal van Mbokani.

In tien minuten zagen we meer dan in de hele eerste helft. Leko had zijn mannen ook wakker geschud en Club won zijn deel van de duels. Maar vooraan begon ook Mbokani zich te roeren, al maakte hij bij een open kans wel de verkeerde keuze door te passen naar Baby. Antwerp trok wel fysiek aan het langste eind, zoals te verwachten.

Wat Schrijvers verkeerd heeft gedaan, zouden we ook wel graag weten, want Leko hield hem op de bank. Als je een wedstrijd wil openbreken, kan je de pocketaanvaller wel gebruiken voor een goaltje uit het niets te maken. Maar niet dus. En dus staat Genk nu zes punten voor met nog vijf matchen te gaan. Is de beslissing gevallen op de Bosuil?

Meer nieuws

Meer nieuws