Standard - KRC Genk

Standard mag titelambities opbergen, sterk Genk zet nieuwe stap richting landstitel
Redactie vanuit Luik
| 0 reacties

KRC Genk zet een nieuwe stap richting landstitel na zege bij Standard (1-3)

Standard mag titelambities opbergen, sterk Genk zet nieuwe stap richting landstitel
Foto: © photonews

Als Standard nog enige titelambities had, dan mogen die nu helemaal uit het hoofd worden gezet. De Rouches gingen thuis met 1-3 onderuit tegen leider KRC Genk, dat de titelambities nog wat extra kracht bijzet.

Nog voor het eerste fluitsignaal zat Preud'homme al met kopzorgen. Emond viel uit voor de match en zo zat MPH officieel zonder echte centrumspits, want ook Sa en Oulare zijn niet fit. Clement, ooit leerjongen van Preud'homme bij Club Brugge, koos dan weer voor dezelfde elf die vorig weekend datzelfde Club puntenloos huiswaarts stuurden. 

Vanheusden met de redding

Na 10 aarzelende openingsminuten zorgden twee counters aan elke kant voor even veel gevaar. Ito ging te ver buitenom bij Ochoa, maar vond toch nog Samatta aan de tweede paal. Gelukkig voor de Rouches gooide Vanheusden zijn hele lichaam in de strijd. 

Aan de overkant ging Djenepo neer, maar de vrije trap van Mpoku kon Vukovic niet verontrusten. Standard was wel wakker geschud, maar uitgespeelde kansen konden de Luikenaars niet versieren. Carcela testte de reflexen van Vukovic eens, terwijl Halilovic Dewaest op zijn weg tegenkwam. 

Maar de zenuwachtige topper ontaardde ook in een bitsige strijd. Scheidsrechter Van Driesse had dan ook zijn handen vol. Maar net wanneer Standard de touwtjes helemaal in handen had en Marin na een knappe panna op de vuisten van Vukovic schoot, viel de goal verrassend toch in het doel van Ochoa.

Trossard bracht de bal voor doel en een sterk spelende Heynen, die overal was, duwde de 0-1 in doel. Meteen ook de ruststand. 

De thuisploeg begon met goede moed aan de tweede helft, maar kreeg al snel een uppercut te verwerken. Malinovskyi bediende de vrijstaande Samatta en die duwde de bal tussen de benen van Ochoa, 0-2. Een uppercut voor Standard, dat vaak op een sterke Limburgse organisatie botste. 

Trossard dan toch

Genk zakte wat meer achteruit en plots viel er een dot van een kans uit de lucht, maar een te verraste Djenepo trapte op Vukovic. Genk kwam nooit in paniek en het was Trossard die de lat bijna doormidden trapte met een ware schicht. Uitstel van executie voor de Genkse aanvoerder, want na een aanval uit het boekje zette Trossard de 0-3 op het bord. Met dank aan uitblinker Heynen

De match was gespeeld, maar de eretreffer kwam er toch nog voor Standard. De ingevallen Bokadi hakte de bal tot bij Marin en die gaf Vukovic het nakijken, 1-3. 

Strijd tussen Genk en Club? 

Maar Genk kwam niet meer in de problemen en zet dankzij de 1-3 zege Standard op 11 punten. De Limburgers zijn nu al de winnaar van het paasweekend en zetten hun titelambitie nog wat extra kracht bij. Standard daarentegen mag de titel helemaal vergeten.

 

Goals

1
3

Balbezit

53
47

Aanvallen

32
28

Gevaarlijke aanvallen

26
22

Schoten op doel

11
6

Schoten naast/over doel

3
7

Schoten op doelkader

0
2

Hoekschoppen

6
3

Buitenspel

2
1

Fouten

15
16

Vrije trappen

17
17

Doeltrappen

11
8

Inworpen

23
14
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws