Bombardeert KRC Genk zich meer dan ooit tot titelfavoriet of brengt Standard de spanning helemaal terug?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Standard kan de titelstrijd weer helemaal opengooien tegen KRC Genk

Bombardeert KRC Genk zich meer dan ooit tot titelfavoriet of brengt Standard de spanning helemaal terug?
Foto: © photonews

De messen zijn geslepen. De topper tussen Standard en KRC Genk van vrijdagavond kan een cruciale zijn. Welke ploeg er ook wint, het zal een grote invloed hebben op de titelstrijd in play-off 1.

Momenteel bedraagt het verschil tussen beide ploegen 8 punten. Indien de Limburgers vanavond zegevieren in de Vurige Stede, lijkt alleen Club Brugge nog een kans te maken om de titel af te snoepen van Philippe Clement. Als Standard de drie punten thuis houdt, dan blijft het ongemeen spannend in de strijd om de eerste plek en dan kunnen het nog vijf lange speeldagen worden voor Genk. 

Vraag is vooral: Clement en Preud'homme kennen elkaar door en door. Kunnen zij elkaar op tactisch vlak nog verrassen? "We kennen de kwaliteiten van Genk", vertelde Preud'homme op de persconferentie voor de topper. "Het is een ploeg die zijn spel oplegt en ik denk niet dat ze vrijdag het geweer van schouder zullen veranderen."

Allebei 9 op 12

Clement - die de druk nu al enkele weken vakkundig afhoudt - kan op zijn type-elftal rekenen in Luik, ook Preud'homme kan beroep doen op de verwachte namen in zijn ruime selectie. Beide teams begonnen play-off 1 met een puike 9 op 12. Genk ging alleen in de fout op de Bosuil (1-0), terwijl Standard een pandoering kreeg op het veld van Club Brugge (4-0). 

De topper op Sclessin is overigens helemaal uitverkocht. Ook het bezoekende vak zit helemaal vol. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws