Antwerp - Standard

Antwerp bewaart de kalmte en haalt het van Standard in een kolkende Bosuil - Wedstrijd even stilgelegd voor bekers op het veld
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Antwerp klopt Standard met 2-1 in een tumultueuze partij en legt beslag op de derde plaats

Antwerp bewaart de kalmte en haalt het van Standard in een kolkende Bosuil - Wedstrijd even stilgelegd voor bekers op het veld
Foto: © photonews

Antwerp hijst zich naast Club Brugge in de stand en wipt over de Rouches na een 2-1 overwinning tegen Standard. Lamkel Ze kroonde zich tot winnaar in een tumultueuze partij die werd stilgelegd nadat de fans van Antwerp bekertjes op het veld gooiden. Emond was de pineut met een gemiste elfmeter.

Het eerste halfuur van AntwerpStandard was maar povertjes. Het eerste ‘hoogtepunt’ was de botsing tussen Opare en Laifis. De twee vleugelbacks konden aanvankelijk nog verder spelen, maar tien minuten later werden ze toch naar de kant gehaald voor Miangue en Yatabaré. 

Koele Mbokani

Op een eerste grote kans moesten we wachten tot minuut 29. Ochoa moest zich helemaal strekken op een strakke schuiver van Lamkel Ze. Daarna kwam er meer animo in de partij, al droeg Kosanovic daar wel een steentje aan bij. De centrale verdediger ging iets te nadrukkelijk hangen aan Baby en Verboomen wees naar de stip.

Mbokani haalde de killer in zich naar boven en faalde niet vanop elf meter. De bezoekers hadden het na de 1-0 vijf minuten erg moeilijk en Haroun liet het vanuit een scherpe hoek na er 2-0 van te maken.

Met de rust in zicht herpakten de Rouches zich. Collins Fai vond Djenepo met een afgeweken voorzet, maar de Malinees miste onbegrijpelijk. Een gewaarschuwd man is er twee waard, zou je denken, maar dat was niet van toepassing op de defensie van Antwerp. Diep in de toegevoegde tijd waaide een voorzet van Marin over alles en iedereen, behalve Vanheusden. De huurling van Inter schoof het leer koeltjes tussen de benen van Bolat.

Na de pauze nam Standard het commando over. Emond leek een opgelegde kans te missen, maar hij werd gered door de VAR, die Verboomen naar het schermpje riep. De ref wees resoluut, en terecht, naar de stip. De bal was dan al buiten, maar de charge van Arslanagic was veel te laat.

Emond, die eigenlijk niet in de match zat, zette zich achter de bal. Bolat pakte en in de herneming knalde de spits een nog eenvoudigere bal over. Standard was niet van slag, maar toch viel de goal in het voordeel van Antwerp. Mbokani claimde een strafschop, waardoor Lamkel even aan de aandacht ontsnapte. Hij kapte naar binnen en knalde door de benen van Ochoa. Klein foutje van de Mexicaan.

Antwerp had het moeilijk en stapelde de gele kaarten op. Vier op een kwartier. De fans waren het niet met de ref eens en gooiden bekertjes op het veld. Wedstrijd stilgelegd! Na tien minuten oponthoud werd er opnieuw gevoetbald. Enfin, de klok tikte weer, maar veel voetbal zagen we niet meer.

En dat was in het voordeel van de thuisploeg, die nog een opgelegde kans miste via invaller Bolingi. De Great Old maakte de wedstrijd dood en legde zo beslag op de drie punten en de derde plaats. De rode kaart voor Lamkel Ze was slechts een voetnoot.

Goals

2
1

Balbezit

51
49

Aanvallen

59
62

Gevaarlijke aanvallen

34
27

Schoten op doel

2
5

Schoten naast/over doel

7
3

Hoekschoppen

5
5

Buitenspel

1
0

Fouten

17
16

Vrije trappen

16
18

Doeltrappen

7
13

Inworpen

18
10
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws