Wie legt beslag op de derde plaats? Antwerp mét Haroun of Standard in spitsennood?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Volg Antwerp - Standard op Voetbalkrant.com

Wie legt beslag op de derde plaats? Antwerp mét Haroun of Standard in spitsennood?
Foto: © photonews

Vanavond openen Antwerp en Standard de debatten op de zesde speeldag van de play-offs. De Great Old ging in de 'heenmatch' met 3-1 ten onder op Sclessin en wil maar wat graag revanche. Zeker omdat ze bij een overwinning over de Rouches naar de derde plaats wippen.

De thuisploeg recupereert aanvoerder Faris Haroun, die tegen Club Brugge een schorsingsdag uitzat. Yatabaré of Govea zal dus naar de bank verhuizen. Voor het overige zal Laszlo Bölöni weinig wijzigingen doorvoeren tegen zijn ex-club.

"De wedstrijd van vrijdag wordt nog belangrijker dan die tegen Club Brugge", zei Bolat na de 0-0 op paasmaandag. Als de doelman straks zijn 14e clean sheet behaalt, zet Antwerp een flinke stap naar die derde plaats.

Standard

De netten nog een keer schoonhouden is iets waar ze bij de Rouches al op wachten sinds de jaarwisseling, het halfuur tegen Anderlecht buiten beschouwing gelaten. Sinds het vertrek van Luyindama is de defensieve organisatie niet meer dezelfde.

Maar ook voorin heeft Michel Preud'homme geen luxe. De spoeling is er erg dun, ondanks de fitte status van Emond. Zijn twee andere aanvallers, Oularé en Orlando Sa, zien we dit seizoen wellicht niet meer terug op een voetbalveld.

Standard wil zich overigens herpakken na de thuisnederlaag tegen Genk. Ze kunnen niet alleen de derde plaats claimen na vandaag, ze kunnen ook over Club springen in het klassement. Antwerp kan op gelijke hoogte komen met blauw-zwart. 

Bij een gokje op de thuisploeg kan je je inzet meer dan verdubbelen. Registreer je op betFIRST en verdubbel je eerste storting tot wel 200 EURO!!

Jouw Prono
-
Antwerp Antwerp wint Gelijk Standard Standard wint
43.33% 34.58% 22.08%
Populairste
1-1
(63x)
2-1
(51x)
1-2
(35x)

Positie

4
3

Punten

39
40

Gewonnen

4
4

Verloren

4
5

Gescoorde doelpunten

12
17

Doelpunten tegen

16
16

Gele kaarten

31
27

Rode kaarten

2
1

Onderlinge duels gewonnen

4
5
7
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws