Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

KAA Gent - Club Brugge (Play-off 1 2018/2019)

Wedstrijd van Speeldag 7 uit de Play-off 1 2018/2019 tussen KAA Gent en Club Brugge.

19:55
Onder een striemend fluitconcert verlaat Gent (1 op 21) het strijdtoneel. Club Brugge blijft op zes punten van leider Genk en kan volgende week in de topper de kloof halveren.

Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+5
Asare en Dompé halen er nog eens een corner uit. Kaminski mee naar voren?
90+3
Vervangen Wesley
Ingevallen Jelle Vossen

90+3
Nu gaat Wesley Moraes er toch nog af, en zo krijgt Vossen nog een minuutje of drie.
90+1
Sorloth kan op een voorzet van Asare vrij inkoppen, maar doet dat recht in de handen van Horvath.
90
Nog vijf minuten extra tijd. Wat krijgen we nog?
89
Vervangen Emmanuel Bonaventure Dennis
Ingevallen Marvelous Nakamba

88
Even leek Wesley er uit te moeten voor Nakamba, maar het wordt een minuutje later Dennis.
88
86
Plots een vrije kopkans voor Jonathan David ... maar die kopt plompverloren over. Gent demonstreert waarom het zo weinig scoorde in play-off 1.
83
Het blijft hier ondertussen consternatie regenen aan beide kanten.
80

Goal
En daar is de derde afgekeurde goal, deze keer wel duidelijk. De VAR moet zelfs niet tussen komen.
78
De poppen gaan nu helemaal aan het dansen. Vanaken pakt in het tumult nog een kaart.

Neen, VAR grijpt ook hier in!
Het blijft 0-1, dankzij de VAR. De lijn die wij te zien kregen om buitenspel te duiden leek wel werkelijk nergens op.
74
Vervangen Roman Bezus
Ingevallen Jean-Luc Dompé

73
Aan de overkant meteen 0-2!
Een geweldige dreun moet het zijn, Vanaken maakt de 0-2 af en zo meteen einde wedstrijd?
72
Verstraete ... op de lat!
Verstraete haalt plots ongemeen hard uit, maar de bal spat uiteen op de lat. Geen strafschop in de rebound.
68
Wesley met een prima schot uit de draai, maar Kaminski duwt in corner.
65
De vrije trap wordt door Verstraete bij Yaremchuk gelepeld, maar die kopt wel érg slecht in.
62

Goal
Horvath blundert, maar VAR keurt gelijkmaker af!
Vadis Odjidja scoorde dankzij een blunder van Horvath, maar omdat er iemand in de baan van het schot in buitenspel stond wordt het doelpunt afgekeurd.
60
Vadis met een prima idee en een stiftertje richting Dejaegere, maar die kan er net niet bij.
57
Even een iets minder intensieve periode in de wedstrijd. Uiteindelijk kan Kaminski een hoge voorzet makkelijk plukken.
54
De minuut voor Luk De Vos (Mia) is ijzingwekkend stil voorbijgegaan. Ondertussen de 0-2, maar buitenspel.
52
Dan toch even wat druk van de Buffalo's, maar het zorgt niet meteen voor een echte kans.
49
Aan de overkant komt Vadis Odjidja tot twee keer toe op een goede plek. De eerste keer trapt hij over, de tweede keer kan hij net niet bij de voorzet.
47
Groeneveld meteen met een snedige actie. Via Vanaken komt Dennis in een vrije schietkans, maar hij mikt hoog over.
46
De bal rolt opnieuw in de Ghelamco Arena. Een wissel bij Club Brugge: Danjuma valt in voor Diatta.
46
Vervangen Krepin Diatta
Ingevallen Arnaut Danjuma

18:49
En zo gaan we rusten met 0-1 voor Club Brugge. Wat krijgen we nog na de pauze?

Rust
KAA Gent - Club Brugge: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+1
Ook Poulain gaat nog de bon op en krijgt zo ook nog een gele kaart. We krijgen er een minuutje bij in deze eerste helft.
45
 Gele kaart voor Benoit Poulain

43
Wat krijgen we nog voor de koffie?
41
Plots een goed schot van Sorloth, maar de bal zoeft voorlangs.
40
Pijnlijk voor Rosted natuurlijk. Hij kent Diatta nog van bij Sarpsborg, maar kon hem niet afhouden en moest al geel pakken.
40
Vervangen Sigurd Rosted
Ingevallen Arnaud Souquet

39
Poulain trapt naar doel, Rosted is het slachtoffer van zijn gele kaart en moet nog voor de pauze naar de kant.
38
Mooie balrecuperatie van Bezus, die meteen meegeeft aan Sorloth. Horvath moet de inzet van Yaremchuk redden.
37
Er worden een aantal supporters van Club Brugge ondertussen uit de thuisvakken gehaald en door stewards naar buiten geleid.
36
Nog eens een vrije trap voor Club Brugge. Rosted gaat er nog een keertje aanhangen en dat levert geel op.
36
 Gele kaart voor Sigurd Rosted

33

Goal
Doelpunt van Mats Rits (Ruud Vormer)
Plots een snelle actie van Club Brugge, een knap doelpunt met een mooie uitgespeelde actie en dan een prima schot van Rits in het dak van het doel.
31
Halfuur ver, het evenwicht is ondertussen toch een beetje hersteld.
29
Plots gaat het snel in de rechterhoek via Club Brugge. Vormer uiteindelijk met het geweldige schot, Kaminski duwt in corner!
27
Neen, echt verwend zijn we nog niet. In de omschakeling ligt er aan beide kanten wel ruimte, maar daar wordt nog niet goed mee omgegaan.
24
Club Brugge ontsnapt aan vroege uitsluiting
Opnieuw had Amrabat een gele kaart verdiend - en dat het zijn tweede moeten zijn.
22
De bezoekers proberen nu ook even wat meer druk op de ketel te brengen, maar de voorzet van Dennis komt er niet helemaal uit.
19
Amrabat moet opnieuw aan Bezus hangen. Toch maar opletten dat er geen tweede gele kaart volgt.
16
Aan de overkant een professionele fout van Amrabat en ook hij gaat nu de bon op. Uit de vrije trap komt een kopbal van Sorloth op het dak van het doel!
16
 Gele kaart voor Sofyan Amrabat

13
Aan de ene kant komt Vormer weg zonder kaart, aan de overkant moet Bezus wél de bon op na een fout op Diatta.
13
 Gele kaart voor Roman Bezus

10
Een corner van Gent levert in de omschakeling uiteindelijk een corner voor Club Brugge op. Diatta raakte er niet volledig voorbij.
8
Schotje van Verstraete, via een Bruggeling in corner geblokt.
5
Vrije trap voor de bezoekers, dat duurt even en leidt tot niets. Ondertussen veel miserie met het scorebord in de Ghelamco Arena, toch een beetje opwinding.
2
Aan de ene kant was er meteen een actie van Dennis Bonaventure, aan de overkant is Vadis iets te klein om een voorzet van Sorloth binnen te knikken.
1
De bal rolt in de Ghelamco Arena
We zijn er aan begonnen, in twee tijden weliswaar. Weinig sfeer in de Ghelamco Arena, zoveel is duidelijk.
1
KAA Gent-Club Brugge: 0-0

Bij Gent is Yaremchuk - geschorst in de bekerfinale - er terug bij en doet Jess Thorup de nodige wissels. Bij Club Brugge begint Poulain in de verdediging.