Genk stevent op titel af na indrukwekkende prestatie tegen Antwerp
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk wint tegen Antwerp met 4-0

Genk stevent op titel af na indrukwekkende prestatie tegen Antwerp
Foto: © photonews

Racing Genk heeft vrijdagavond opnieuw indruk gemaakt. De Limburgers zetten Antwerp, dat nochtans bijzonder knappe resultaten neerzette in de play-offs, met 4-0 opzij. Niemand die er nog aan twijfelt dat Genk de titel zal grijpen.

Philippe Clement moest noodgedwongen één wissel doorvoeren, namelijk de geblesseerde Lucumi vervangen door Aidoo. Zijn collega Bölöni kon niet rekenen op de geschorste Lamkel Zé en bracht met Rodrigues, Simao en Yatabare drie nieuwe namen aan de aftrap.

Het vuurwerk dat de thuisploeg bij de aftrap had georganiseerd was bijzonder smaakvol gedaan en die vonk sloeg ook onmiddellijk over op de tribunes. De Genk-spelers, massaal verwelkomd toen ze aan het stadion arriveerden, waren vastberaden om met man en mach vooruit te trekken.

Clement had zijn troepen heel hoog op het veld geposteerd en het veldoverwicht was groot. Halfweg de eerste periode stond de 1-0 op het scorebord. Ondanks het overwicht van Genk toch een te vermijden achterstand voor de Great Old.

Arslanagic had de bal duidelijk met de hand geraakt in het duel met Heynen en Boucaut legde de bal onmiddellijk op de stip. Ruslan Malinovskyi nam het geschenk aan, hij trapte staalhard in de benedenhoek.

En toch had het er ook helemaal anders uit kunnen zien want na 11 minuten had Mbokani de score altijd moeten openen. Hij mocht helemaal alleen vanop enkele meters op doel koppen, maar mikte de beste Antwerpse kans ver naast.

Het was Genk dat nog dicht bij de dubbele voorsprong kwam toen Aidoo de dwarsligger trof en Bolat hield zijn team overeind op een poging van Heynen. Stilaan verloor ref Boucaut de controle en ontaardde de wedstrijd in een schoppartij waarbij Antwerp in 45 minuten liefst 13 overtredingen tegen kreeg.

Antwerp prikte als eerste in de tweede helft via Rodrigues, maar daarna ging Genk helemaal los. Simao speelde de bal dramatisch slecht achteruit in de voeten van Samatta. Die bleef ijzig kalm en plaatste de bal heerlijk in de hoek voorbij Bolat.

Genk duwde door. Trossard met een geweldige actie op de flank en een uitgemeten voorzet op Ito die de 3-0 tegen de touwen duwde. Eén woord: klasse.

“Kampioenen olé olé”, scandeerden een kleine 20000 supporters. Feest in de Luminus Arena en de spelers dansten op de tonen van de supportersliederen. Antwerp ging over het randje en eindigde de partij met 6 gele kaarten en dat was niet eens overdreven.

In het slot mocht Heynen met de tweede penalty van de avond de 4-0 vastleggen. 18 op 21 en (voorlopig) 9 punten voorsprong op Club Brugge. Niemand in Limburg twijfelt nog dat Genk die landstitel zal pakken.

Meer nieuws

Meer nieuws