Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stayen
Sint-Truiden-Cercle Brugge eindigt op 1-1
Bart De Wilde

De wedstrijd tussen Sint-Truiden en Cercle Brugge werd pas tegen het einde spannend.De eerste helft was om snel te vergeten, in de tweede vielen uiteindelijk twee goals wat een bilijk gelijkspel opleverde.

In het begin van de wedstrijd trok geen van beide ploegen het laken naar zich toe. In het eerste kwartier waren er geen grote kansen. Het tempo lag te laat en de laatste bal was vaak te slordig.

Het eerste moment van opwinding viel pas in de 29ste minuut. Een volley van Nils Schouterden spatte uiteen op het doelhout. Cercle antwoorde met een schot van Kristof D’haene, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Nadien viel vooral het geschreeuw van trainer Guido Brepoels op.

Een paar kansen
De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste. Beide ploegen bleven afwachtend spelen. Lange ballen kwamen niet aan en geen van de twee teams had inspiratie. Met nog iets minder dan een halfuur te spelen bracht Brepoels Andrea Mutombo in voor Schouterden. Cercle-coach Bob Peeters bracht Reynaldo in.

Een kwartier voor tijd viel de eerste goal na uitglijden van Denis Odoi. Arnar Vidarsson zette voor en Dominic Foley kopte binnen. Nog geen tien minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Na een misser van Bram Verbist kopte Ibrahim Sidibé de 1-1 binnen. Deze score bleef staan.