Datum: 05/04/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion

KV Kortrijk en Zulte Waregem maken propaganda voor play-off 2 met doelpuntenfestival, Kerels pakken 4 op 4 tegen Essevee

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 0 reacties
KV Kortrijk en Zulte Waregem maken propaganda voor play-off 2 met doelpuntenfestival, Kerels pakken 4 op 4 tegen Essevee
Foto: © photonews

Speeldag drie van de play-offs werd geopend door KV Kortrijk en Zulte Waregem. Die besloten er een leuke vrijdagavond van te maken met een hele resem doelpunten.

  • Altijd beladen derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem
  • Blitzstart van de thuisploeg
  • Ongeziene 2-2 bij de koffie
  • Kortrijk maakt het af na de pauze en pakt 9 op 9

Vorig seizoen had Zulte Waregem keer op keer gewonnen van KV Kortrijk en heerste het ook in play-off 2, dit seizoen waren het de Kerels die al drie keer de betere waren van de Boeren en in play-off 2 de beste start hadden genomen. 

Essevee van zijn kant begon matig aan play-off 2 met twee gelijke spelen en had iets recht te zetten tegen de grote rivaal. Dury roteerde echter rustig verder en maakte opnieuw vier wissels, al stond er een quasi type-elftal tussen de lijnen. 

Blitzstart

KV Kortrijk kwam bij zijn eerste kans al meteen op voorsprong via Avenatti, maar het kon zichzelf enkel aanwrijven dat het na een kwartier de match al niet in een definitieve plooi had gelegd. Bansen ranselde er een drietal knap uit zijn kooi, maar Lepoint en Stojanovic waren vooral niet doeltreffend genoeg.

En zo kwamen de bezoekers in een erg leuke eerste helft tot twee keer toe opnieuw in de wedstrijd, met een 2-2 bij de koffie op het scorebord. Harbaoui kon vanop de stip zijn twintigste van het seizoen maken na interpellatie van de VAR, Bongonda profiteerde van een minder momentje achterin bij Kortrijk.

Maar verder was het vooral Kortrijk dat de wet dicteerde en daar ook na de koffie snel mee verder ging. Stojanovic had voor de rust al gescoord en mocht dat ook na de pauze een keertje doen, Avenatti deed de boeken helemaal dicht een kwartier voor tijd.

Ibrahima Seck was even voordien uitgesloten met zijn tweede gele kaart, met tien tegen elf kon Essevee geen echte vuist meer maken. De vierde zege voor Kortrijk op vier derby's dit seizoen kwam niet meer in het gedrang, met 9 op 9 start het prima in play-off 2.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Hines-Ike Brendan 90' -
Avenatti Felipe ⚽ ⚽ 90' -
De Sart Julien 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
D'Haene Kristof A 90' -
Bruzzese Sébastien 90' -
Chevalier Teddy 90' -
Kagelmacher Gary 90' -
Azouni Larry   86' -
Lepoint Christophe 81' -
Stojanovic Jovan ⚽ ⚽ A 72' -
  Bank G Beoordeel
Batsula Andriy 18' -
Kumordzi Bernard Yao 9'  
Golubović Petar 4'  
Koita Aboubakary -  
Pereira Castro Joel -  
Harisis Haris -  
Ezekiel Imoh -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bongonda Theo 90' -
Bjørdal Henrik Rørvik 90' -
Heylen Michaël 90' -
Walsh Sandy   90' -
Peeters Stef 90' -
Pletinckx Ewoud 90' -
Harbaoui HamdiA 90' -
De fauw Davy   90' -
De Pauw Nill 72' -
Bansen Eike 90' -
  Bank G Beoordeel
Sylla Idrissa 18' -
Soisalo Mikael -  
Bossut Sammy -  
Bürki Marco -  
Demir Erdin -  
Marcq Damien -  
De Smet Mathieu -  
Herbeleef KV Kortrijk - Zulte Waregem