Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Tien man van Westerlo verliest leidersplaats
Fabian Morren

Op één speeldag van het einde is Westerlo de leidersplaats kwijt in zijn groep in play-off II. De Kempense club speelde 1-1 gelijk bij KV Kortrijk, dat nog niet won in de play-offs.

Voor aanvang van de wedstrijd werden Sven Kums en Davy De Beule in de bloemetjes gezet. Beiden konden echter niet spelen. Coach Hein Vanhaezebrouck had een hele lijst met afwezige spelers en moest dus weer puzzelen. Dat kwam het niveau van de wedstrijd alvast niet ten goede. Ook Westerlo stelde flink teleur. De ploeg van Jan Ceulemans voetbalde in de eerste helft geen kans bij elkaar. De thuisploeg bedreigde Deelkens sporadisch, maar de doelman van Westerlo stond zelfverzekerd tussen de palen.

Na de rust was er een pak meer inzet bij beide ploegen. Het was Westerlo dat na goed tien minuten op voorsprong klom. Paulo Henrique miste nog bij zijn eerste kans, maar nauwelijks twee minuten later scoorde hij wel. Met wat geluk vloerde hij doelman Lahaye. Lang kon Westerlo niet genieten van die voorsprong. Cabeke ging aan de noodrem hangen en veroorzaakte zo een strafschop. Bovendien kreeg hij ook een tweede gele kaart.

Deklat

Brecht Capon zette de strafschop perfect om en bracht KVK zo weer langszij. De thuisploeg wilde meer, een eerste zege in deze play-offs bijvoorbeeld. Enkele minuten later al ging Capon opnieuw neer in het strafschopgebied, maar ditmaal zag ref Delacour een schwalbe en kreeg Capon geel. Ondanks de man minder had Westerlo in de slotfase nog de beste kans. Paulo Henrique zag zijn schot op de deklat belanden.