cerCercle Brugge
stvSTVV
Datum: 07/05/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Iachtchouk schiet Cercle naar de overwinning
Bart De Wilde
| 0 reacties
Iachtchouk schiet Cercle naar de overwinning
Foto: © SC

In een teleurstellende wedstrijd maakte Oleg Iachtchouk het enige doelpunt. Cercle Brugge mag zich opmaken voor de finale in play-off II.

Het grootste deel van de eerste helft was teleurstellend. Beide ploegen ondernamen weinig en blonken uit in slechte passes en balcontroles.

Toen nam Cercle Brugge de wedstrijd in handen en trok richting het doel van Bram Castro. Een eerste waarschuwingsschot van Oleg Iachtchouk week nog af en belandde in hoekschop. Dominic Foley waarschuwde Sint-Truiden een tweede keer, maar zijn doelpunt werd (on)terecht afgekeurd.

Maar driemaal is scheepsrecht. Na een een-tweetje tussen Iachtchouk en Foley werkte de Oekraïnse aanvaller beheerst af en bracht hij de Vereniging verdiend op voorsprong.

Doelpuntenloze tweede helft
Cercle Brugge ging in de tweede helft verder op haar elan. De thuisploeg nam de wedstrijd opnieuw in handen en dreigde onder meer via Anthony Portier en Bernt Evens.

De bezoekers konden in de tweede helft ook geen vuist maken. Rob Schoofs knalde één keer op de vuisten van Bram Verbist, maar voor de rest was de Cercle-doelman werkloos.

Uiteindelijk won Cercle Brugge verdiend met het kleinste verschil op basis van het aantal kansen. De ploeg mag zich opmaken voor de finale in play-off 2 tegen Westerlo.

Herbeleef Cercle Brugge - STVV

Vooraf