Speeldag: Finale (H)
Stadion: King Power at Den Dreef
Gent maakt terugmatch overbodig
Sander De Graeve

AA Gent kwam een grote stap dichter bij een confrontatie met een ploeg uit play-off I. In een incidentrijke heenwedstrijd van de play-off II- finale versloeg het OH Leuven met 1- 4. In Leuven zal de naam van ref Boucaut nog lang over de tongen gaan.

Sander De Graeve in Leuven

AA Gent kwam met een feloranje outfit aan de aftrap. De Buffalo’s leken nog wat verblind door de eigen uitrusting, want al na drie minuten kwam OH Leuven op voorsprong. Cerigioni vond Ruytinx, de kapitein bleef enorm rustig en knalde de bal mooi in de rechterbovenhoek. Den Dreef ontplofte.

Gent nam daarna het commando over. Leuven zakte terug en loerde op de counter. Een actieve Mboyo zag een knal met links op de lat sterven. Even later was het dan toch raak. Alweer Mboyo kon Soumahoro bereiken die de bal netjes tussen de benen van Bailly in doel deponeerde.

Overwicht Gent

Daarna was het even wachten op kansen. Op een tegenprik van OHL werd de razendsnelle Cerigioni wel tegen de grond gewerkt door Cendros. Boucaut zag er geen graten in, de Spaanse rechtsachter was de laatste man.

Gent bleef drukken en werd voor de aanvalslust beloond na een hoekschop. Logan Bailly schatte die helemaal verkeerd in. Kagé, toch  niet van de grootste, kon daardoor helemaal vrij inkoppen. AA Gent had bij de rust virtueel al een mooie uitgangspositie op zak, Van Der Bruggen kreeg nog twee kansen, maar kon de voorsprong niet meer uitdiepen. Ook Weuts kwam nog dicht bij de gelijkmaker met een schuiver van ver.

Opvallende Boucaut

Aan de rust bracht Fernandez Lopez in de plaats van Soumahoro. De linksbuiten was enkel bij zijn doelpunt echt aanwezig in de eerste helft. In de tweede helft trok scheids Boucaut alle aandacht naar zich. Kagé werkte zich voorbij de hele Leuvense defensie waarna Van Der Bruggen kon scoren. Heel Leuven was woest omdat Kagé Vanaudenaerde een slag uitdeelde.

De goal werd goedgekeurd waardoor Gent op een ruime 1-3 voorsprong kwam. In het opstootje erna kreeg Kagé overigens nog geel, Fernandez haalde hem iets later uit voorzorg naar de kant. Even later bereikte de Leuvense frustratie pas echt het kookpunt toen Robson voor een erg lichte overtreding op Mboyo met rood van het veld moest.

Finale lijkt gespeeld

Met het overtal kon AA Gent de match uiteindelijk makkelijk controleren. AA Gent kreeg zelfs nog een strafschop nadat Lopez erg makkelijk neerging in de zestien. Mboyo bracht de stand op 1-4. De Buffalo’s behaalden zo een erg goede uitgangspositie.