Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi speelt thuis gelijk tegen Waasland-Beveren
Conrad Grayson

Sporting Charleroi speelde 1-1 gelijk in eigen huis tegen Waasland-Beveren. Er zat misschien meer in voor de thuisploeg, maar de afwerking was te vaak onzuiver. De zebra's zijn volgende week zeker niet kansloos op de Freethiel.

Charleroi en Waasland-Beveren begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De thuisploeg kon in de beginfase wel twee keer David Pollet in de diepte sturen, maar het centrale duo van Waasland-Beveren zat er telkens goed tussen. Ook Jordan Remacle dreigde een keer met een goede voorzet richting doel, maar Charleroi wist de bal te onzetten in hoekschop.

Beide ploegen probeerden verzorgd voetbal te brengen en namen rustig de tijd in de opbouw van hun spel. Het was vooral Charleroi dat het eerste kwartier kwam opzetten en af en toe kon dreigen. Charleroi-middenvelder Onur Kaya trapte na 16 minuten het eerste afstandsschot van de wedstrijd net naast het doel van Coosemans.

Waasland-Beveren beperkte zich vooral tot verdedigen en speelde op een heel laag tempo. Toch waren het de bezoekers die, tegen de gang van het spel in, na 37 minuten op voorsprong kwamen via Stijn De Smet. De middenvelder schoot het leer vanop dertig meter in de winkelhaak. Het was de eerste poging voor Waasland-Beveren en die ging dan ook meteen binnen. Van efficiëntie gesproken.

Zwak Waasland-Beveren

Charleroi probeerde na het doelpunt van Waasland-Beveren nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het bleef bij enkele schuchtere pogingen. Onur Kaya kreeg nog een goede kans op vlak van rust, maar hij plaatste de bal over het doel.

Er viel in de eerste helft niet veel te beleven. Charleroi-doelman Sifakis had eigenlijk bijna niets te doen, maar kreeg toch een doelpunt tegen. De zebra’s gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Na de rust bleef Jamal Thiaré in de kleedkamer. Giuseppe Rossini werd zijn vervanger om op die manier Pollet, die in de eerste helft op een eiland stond, meer steun te geven.

Charleroi schoot heel aanvallend uit de startblokken met twee gevaarlijke hoekschoppen. Toch waren het de bezoekers die na vijf minuten in de tweede helft de beste kans kregen, via Wesley Sonck.

Charleroi kwam in de 55ste minuut opzetten met een voorzet van Kaya richting Guillaume François. De 22-jarige aanvallende middenvelder legde de bal onbegrijpelijk naast het doel met een mislukte controle. Hij werd meteen na de actie naar de kant gehaald ter vervanging van Ziguy Badibanga. De wil was zeker aanwezig bij de zebra’s, maar de laatste goede pass ontbrak vaak.

De verdiende gelijkmaker

In de 65ste minuut kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte via publiekslieveling Kaya. Hij eiste de vrije trap op en terecht, want de middenvelder plaatste de bal in de linkerbovenhoek van het doel.

Waasland-Beveren was duidelijk niet aangeslagen en ging meteen terug op zoek naar het tweede doelpunt. In de 71ste minuut was het bijna zover. De Smet, maker van het eerste doelpunt, kopte de bal onbegrijpelijk over het doel na een goede voorzet van Bas Sibum.

In de slotfase werd Waasland-Beveren wat weggeduwd. Er waren nog enkele goede kansen voor Charleroi, maar het leverde weinig op. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daar kon Waasland-Beveren zeker niet ontevreden mee zijn.