Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Sterke Sifakis belet Waasland-Beveren het scoren
Christophe van den Boom

Waasland-Beveren en Charleroi kwamen niet tot scoren. Vooral doelman Sifakis heeft daar een groot aandeel in. Hoewel er niet veel kansen te noteren vielen, pakte de doelman met enkele cruciale reddingen uit en belette hij de thuisploeg het scoren.

Bij Charleroi stond Rossini opnieuw in de basis. Vorige week was hij nog invaller, maar deze keer kwam hij opnieuw aan de aftrap. Bij Waasland-Beveren zijn Shish en Cavens geschorst. Hun afwezigheid werd opgevangen door Doumbia en Ladrière.

In de eerste minuten moest Sifakis uitpakken met een knappe redding op een schot van Ladrière. Blondelle stuurde de middenvelder diep, maar de doelman van de Hengouwers weerhield hem van de 1-0.

Slordigheden

Die doelkans was meteen een van de enigen van de eerste helft. Beide ploegen probeerde enkele aanvallende kansen in elkaar te boksen, maar de slordigheden stapelden zich op. Zelfs als ze af en toe in de zestien kwamen, wisten ze geen gevaar te creëren.

Verdedigend stond Waasland-Beveren wel sterk. Pollet kon zich bijna door de verdediging snijden, maar Doumbia haalde de angel uit de aanval met een perfect getimede tackle.

De doelmannen beleefden een gemakkelijke wedstrijd. Die eerste kans buiten beschouwing gelaten, waren er geen spectaculaire reddingen te noteren. Tot vlak voor het einde van de eerste 45 minuten. Sonck kon vrij koppen en Sifakis behoedde zijn team voor de tweede maal van een achterstand.

2x dicht bij doelpunt

Charleroi was in de tweede helft twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst pakte Coosemans uit met een goede redding op een Hengouwse kopbal. Nadien miste Ederson een open doelkans. Dat was de ideale gelegenheid om Charleroi op voorsprong te brengen, maar het mocht niet zijn.

De bezoekers namen nadien het heft in handen. Zij eisten het balbezit op en drukten Waasland-Beveren naar achteren. Toch lukte het ook nu niet om doelgevaar te creëren.

Met nog iets minder dan een halfuur te gaan, waren er voor het doel van Sifakis een aantal hete standjes. Eerst werd een duwfout in de zestien op Ladrière niet gefloten. De scheidsrechter kreeg het hele publiek over zich heen. Vlak nadien mikten Sonck en Desmet tussen de palen, maar Sifakis ontpopte zich opnieuw tot sterkhouder.

Waasland-beveren putte opnieuw moed uit die kansen en drukte de Carolo's achteruit. Sifakis was de heerser in zijn doelgebied en het lukte de thuisploeg niet om een bal binnen de palen te werken. Pogingen van Sonck en Blondelle eindigden telkens bij de doelman van Charleroi, die een geweldige wedstrijd speelde.