gntKAA Gent
kvoKV Oostende
Datum: 29/03/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Afschuwelijk Gent ten onder tegen Oostende
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Afschuwelijk Gent ten onder tegen Oostende
Foto: © Photonews

AA Gent mag, als het zo blijft spelen, snel een kruis maken over wat er van de ambities overbleef. Oostende kwam vrank en vrij aan de aftrap in de Ghelamco Arena. Siani maakte al heel snel de enige goal met een knappe vrijschop.

Sander De Graeve in Gent

Rednic wijzigde voor de confrontatie met Oostende plots het centrale duo. Valery Nahayo kwam in de plaats van Ervin Zukanovic. Bij Oostende kreeg Gent-huurling Thomas Foket een basisplaats in de Ghelamco Arena. Die was maar half volgelopen voor deze eerste wedstrijd in het play-off 2 spektakel.

De wedstrijd begon alvast niet goed voor de thuisploeg. Het uitvoetballen van Nahayo was werkelijk dramatisch en Neto moest aan de noodrem hangen bij Foket. Siani zette zich achter de bal en krulde de vrijschop magistraal voorbij een zwevende Matz Sels.

Canesin in bloedvorm

Het signaal voor de Buffalo's om wakker te worden, denk je dan. Het spel bleef echter ondermaats. Vooral het centrale middenveld was abominabel. De bal in de ploeg houden bleek een onoverkomelijkheid.

Oostende liet van zijn kant fris voetbal zien en verdiende de voorsprong. Vooral Fernando Canesin, Thomas Foket en Siani waren in hun nopjes. Peter Sladek, de vervanger van Depoitre, viel als enige van de Kustploeg uit de toon.

Na de koffie gooide Rednic het over een andere boeg. Hij koos voor de 4-4-2 en bracht Privat in voor Renato Neto. Meer dan frustratie opwekken bij supporters en medespelers lukte de Braziliaan immers niet in de eerste helft.

Privat bleek echter geen haar beter en blonk uit in slechte controles en misverstanden. Ook de ingevallen Soumahoro -Had Rednic het deze week niet over wachten met spelers die geen 100% zijn?- en Kage konden het tij niet keren.

Lang seizoen voor Gent

Oostende hield knap vol en kon enkel aangewreven worden dat het op één van de vele counters geen tweede maal scoorde. Gent moet dringend uit een ander vaatje tappen. Voor de supporters duurt het maiden season in de Ghelamco Arena nu al te lang. Als het stadion een Oscar waardig is, verdient het spel enkel een Razzie.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Locigno Sébastien 90' -
Puljic Ante 90' -
Nahayo Valery   90' -
Diabaté Zie 90' -
Van der Bruggen Hannes   57' -
Lepoint Christophe   90' -
Neto Renato 45' -
Milicevic Danijel 72' -
Habibou Habib 90' -
Asare Nana 90' -
  Bank G Beoordeel
Privat Sloan 45' -
Soumahoro Yaya 33' -
Kage Hervé 18' -
Padt Sergio -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Zukanovic Ervin -  
Gavazaj Enis -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier   90' -
Luissint Xavier 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Schmisser Baptiste   90' -
Hempte Jimmy 90' -
Jali Andile Ernest 90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Siani Sébastien 90' -
Federico Vico Villegas 90' -
Sladek Peter 74' -
Foket Thomas 90' -
  Bank G Beoordeel
Coussement Niels 16' -
Pierre Nils -  
Van Imschoot Tom -  
Dumesnil Jérémy -  
Martens Gertjan -  
Herbeleef KAA Gent - KV Oostende

Vooraf