cerCercle Brugge
kvmKV Mechelen
Datum: 05/04/2014 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
KV Mechelen wint weinig beklijvende match op Jan Breydel
KV Mechelen wint weinig beklijvende match op Jan Breydel
Foto: © Photonews

Cercle Brugge en KV Mechelen hadden beiden iets recht te zetten na een nederlaag op de eerste speeldag van play-off 2. Na een weinig beklijvende pot voetbal waren het de bezoekers die konden lachen: 0-1.

Aernout Van Lindt in Brugge

Lorenzo Staelens blijft de kaart van de jeugd trekken in deze play-off 2 en bekijkt deze wedstrijden vooral als voorbereiding op volgend seizoen. Dat zorgt wel voor een revolte in vergelijking met vorige wedstrijd: meer dan de helft van de spelers werd gewisseld. De 4-0 van vorige week in Kortrijk was natuurlijk niet goed.

De 0-2 nederlaag van KV Mechelen in eigen huis tegen Charleroi was ook niet goed en de fans floten hun spelers uit na de match. Toch koos hij voor dezelfde spelers als vorige week, enkel Mokulu kwam in de ploeg.

Vroege voorsprong Malinwa

De eerste opschudding in een desolaat ogen Jan Breydel was een letterlijke aardbeving, nadat Biebauw en De Witte op elkaar knalden. Vooral de keeper had daar last van, maar na drie minuten verzorging kon hij wel door.

Op dat moment was Cercle de betere ploeg, maar ze koelden af door het oponthoud en werden bovendien koud gepakt. Een bedrijvige Trajkovski – wat lepelde die niet allemaal voor doel deze partij – zorgde voor de voorzet, Van Damme kon niet voldoende bij de bal en Junker had maar simpel binnen te tikken: de bezoekers snel op rozen.

Cercle ondoeltreffend

Wat we daarna voorgeschoteld kregen was niet goed: KV Mechelen kroop achteruit, Cercle Brugge kon niets inbrengen tegen de vroege achterstand. Het middenveldspel werd steriel en slordig, niemand kwam er echt uit. N’Diaye kwam met de kop wel een paar keer gevaarlijk dreigen, maar de ruststand was toch 0-1.

Ook een resem fans konden een geeuw niet onderdrukken, al werd het in de tweede helft wel wat beter. Cercle kwam meer druk zetten – met ook wat verse krachten omdat Staelens ingreep, maar gaf daarmee ook ruimte weg. Daar had Trajkovski van moeten profiteren, maar hij liet het liggen.

Claes trof nog eens de lat, verder was de thuisploeg baas – maar het verzuimde trefzeker te zijn voor doel. Met een rist corners werd niets gedaan en zo ziet het er na een 0 op 6 niet goed uit voor de Vereniging in play-off 2. Malinwa blijft met drie punten wel nog in de running, maar moet Vandam de komende match wel missen - hij pakte in de ultieme slotfase nog zijn tweede geel.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Van Damme Miguel 90' -
Buysse Bart 90' -
De Kegel Dennes 90' -
Wils Stef 90' -
N'Diaye Ismaïla 90' -
Van Roose Karel   85' -
Smolders Tim 90' -
Staelens Alessio 58' -
Naudts Arne 58' -
Buyl Stephen 90' -
D'Haene Kristof   90' -
  Bank G Beoordeel
Uchebo Michael 32' -
Kabananga Junior 32' -
Boi Frederik 5'  
Delle Joris -  
Reis Nuno -  
Van Acker Thibaut -  
Cornelis Hans -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Vandam Jerry     90' -
Bateau Sheldon 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven 90' -
De Witte Seth   90' -
Trajkovski Aleksandar A 85' -
Cordaro Alessandro 90' -
Junker Mads 90' -
Mokulu Benjamin 56' -
  Bank G Beoordeel
Claes Glenn 34' -
Rits Mats 5'  
Vanlerberghe Jordi -  
Kamavuaka Wilson -  
Dialiba Diabang Boubacar -  
Pacovski Tomislav -  
Obradovic Ivan -  
Biset Maxime -  
Herbeleef Cercle Brugge - KV Mechelen

Vooraf