Datum: 03/05/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
Afscheidnemende Junker rolt onzichtbaar Cercle eigenhandig op
Afscheidnemende Junker rolt onzichtbaar Cercle eigenhandig op
Foto: © Photonews

KV Mechelen heeft in een wedstrijd zonder geschiedenis makkelijk gewonnen van Cercle Brugge. De afscheidnemende Mads Junker zorgde met twee doelpunten voor het verschil.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Kortrijk en Charleroi mochten in West-Vlaanderen uitmaken wie groepswinnaar werd in de poule van Mechelen en Cercle, terwijl Achter de Kazerne Malinwa en De Vereniging een wedstrijd zonder historie mochten uitvechten. Dat deed de thuisploeg met veel verwachte namen, al mocht Pacovski wel plaatsnemen onder de lat en kreeg ook Kamavuaka zijn kans.

Bij Cercle - 0 op 15 tot op heden in de play-offs - weer een compleet nieuwe ploeg in vergelijking met vorige week tussen de lijnen. Meer dan de helft van de ploeg werd gewijzigd, in de hoop voor Lorenzo Staelens en zijn troepen om toch met een goed gevoel de zomer in te trekken.

Latje trappen bij Mechelen?

Van dat goed gevoel zal er na de wedstrijd echter weinig sprake zijn, want Cercle Brugge maakte er eigenlijk werkelijk niets van. Tim Smolders liet zich opmerken met een aantal schuchtere pogingen, vooral Nuno Reis viel echter op bij Cercle. Niet met snedige aanvallen, maar omdat hij tot twee keer toe een bal van de lijn wist te koppen en zo doelman Coppens, zelf ook goed voor een handvol reddingen.

Verder leek Malinwa wel op de lat te willen trappen. Enkel Claes slaagde met een doffe knal, Cordaro en Trajkovski leken het meerdere keren te proberen. Die Trajkovski miste ook een door hem zelf afgedwongen strafschop. Redenen genoeg voor vijf doelpunten voor de koffie misschien wel, maar enkel Mads Junker kon een corner van Trajkovski tegen de netten koppen.

Applausvervangingen Cordaro en afscheidnemende Junker

Ook na de koffie was de thuisploeg heer en meester, de bezoekers waren eigenlijk helemaal nergens. Zij druipen zo af met 0 op 18, zonder echt al te veel glans te hebben gegeven aan hun play-offs. Dat deed Malinwa uiteindelijk toch een beetje in zijn laatste thuiswedstrijd.

Mads Junker kwam dicht bij een hattrick. Coppens hield hem eens van een doelpunt, een andere keer lag een bezoekend been in de weg, maar tussendoor had hij wel zijn tweede van de avond gemaakt: een beauty, met een omhaal na geharrewar bij de bezoekers.

Zowel Cordaro en Junker kregen in de slotfase nog een applausvervanging van Frank Vercauteren. Zeker bij de Deen stond iedereen echt recht, toch een kippenvelmomentje aan het einde van een match die er eigenlijk nooit een was: KV Mechelen was van begin tot einde de betere ploeg.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 5
Vandam Jerry 90' 5
Bateau Sheldon 90' 5
Kosanovic Milos 90' 5
Obradovic Ivan 90' 5
Kamavuaka Wilson 90' 5
De Petter Steven 53' 5
Trajkovski Aleksandar A 90' 5
Cordaro Alessandro A   82' 5
Junker Mads ⚽ ⚽ 88' 5
Claes Glenn 90' 5
  Bank G Beoordeel
Rits Mats 37' 5
Iddi Abdul-Yakuni 8'  
Mokulu Benjamin 2'  
Biebauw Wouter -  
Ghomsi Antonio -  
Biset Maxime -  
Dialiba Diabang Boubacar -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Maertens Mathieu 76' -
Coppens Jo 90' 0
De Kegel Dennes   90' 0
Reis Nuno 90' 0
Verkindere Ayron 90' 0
Buysse Bart 72' 0
N'Diaye Ismaïla 90' 0
Smolders Tim   90' 0
Staelens Alessio   89' 0
Naudts Arne 90' 0
Van Acker Thibaut 90' 0
  Bank G Beoordeel
D'Haene Kristof 18' 0
Ameye Jasper 14' 0
Van Roose Karel 1'  
Vidarsson Arnar -  
Boi Frederik -  
Buyl Stephen -  
Delle Joris -  
Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge

Vooraf