Datum: 02/05/2015 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Doelpuntenfestival in Genk: 7-1!
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Doelpuntenfestival in Genk: 7-1!
Foto: © Photonews

Racing Genk walste als een bulldozer over Waasland-Beveren heen. De Cristal Arena was het decor voor enkele hele mooie doelpunten, zoals die van Cissé of Buffel. Na 90 minuten prijkte liefst 7-1 op het scorebord.

Robby Morren in Genk

Racing Genk versloeg vorig weekend KV Mechelen en dus had McLeish weinig reden tot wisselen, enkel Anele nam zijn plaats weer in. Guido Brepoels puzzelde wel en bracht met Corstjens, Maric en Henkens drie nieuwe namen.

Met 1 op 12 stond er voor Waasland-Beveren niets meer op het spel en dat was ook duidelijk te merken op het veld. Er stond eigenlijk maar één ploeg tussen de lijnen die echt voetbalde en dat was Genk. De Limburgers zorgden voor een ware pletwals.

Nog voor de pauze stond het al 4-0 en er zaten enkele beauty’s tussen, met Sekou Cissé in de hoofdrol. Hij zorgde voor twee assists en een heerlijke goal. Na een kwartier legde de Ivoriaan  de  bal breed op Buffel die Steppe op het verkeerde been zette en zo de score opende.

Genk belegerde het doel van Kenny Steppe. Gorius krulde een vrije trap enig mooi tegen de touwen en de Ceulaer kopte op voorzet van Cissé staalhard binnen. Cissé zelf krulde de bal kort voor de pauze enig mooi in de rechterbovenhoek. Ontlading bij de flankaanvaller die zijn coach ging bedanken.

Na de pauze kwamen de bezoekers wat meer in de wedstrijd en had Rowell bijna de eerredder op het hoofd. Genk bleef heersen en demonstreren. De Ceulaer trapte voorlangs, maar Castagne toverde toch de 5-0 op het bord.

De Genkse honger naar doelpunten was nog niet gestild. Monrose, uitstekend ingevallen voor Schrijvers, trof eerst nog de paal maar rondde nadien wel een counter piekfijn af. Lang geleden dat er nog zo gelachen werd op de Genkse tribunes. In het slot bezorgde Corstjens Waasland-Beveren nog een eerredder en maakte Cisssé er 7-1 van.

De beslissing over groepswinst moet vallen op de slotspeeldag, maar met een beter doelsaldo heeft KV Mechelen wel de beste papieren in handen.


Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Kabasele Christian 70' -
Anele Ngongca   90' -
Gorius JulienA 90' -
Milinkovic-Savic Sergej A 90' -
Buffel Thomas 90' -
Cissé Sekou ⚽ ⚽ A A 90' -
De Ceulaer Benjamin 77' -
Schrijvers Siebe 66' -
  Bank G Beoordeel
Joseph-Monrose Steeven 24' -
Ndidi Onyinye Wilfred 20' -
Kage Hervé 13' -
Vrijsen Jarne -  
Gerkens Pieter -  
Cavric Aleksandar -  
Okriashvili Tornike -  
Bizot Marco -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Vandam Jerry 90' -
Corstjens Wouter 90' -
De Pauw Niels 74' -
Addy David Nii 90' -
Rowell Jonathan 90' -
Maric Milos 90' -
Destorme David 90' -
Henkens Robin 74' -
Emond Renaud 90' -
Ibou Sawaneh 45' -
  Bank G Beoordeel
Oumarou Aboubakar 45' -
Vanzo Floriano 16' -
Godemeche Nicolas 16' -
Bourabia Rachid -  
Rogiest Benny -  
De Belder Dylan -  
M'Sila Zakaria -  
Herbeleef KRC Genk - SK Beveren

Vooraf