KV Mechelen - Charleroi

Charleroi gooit PO2-strijd in groep B helemaal open doordat KV Mechelen te laat wakker schiet
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

KV Mechelen zet indrukwekkende remonte tegen Charleroi te laat in

Charleroi gooit PO2-strijd in groep B helemaal open doordat KV Mechelen te laat wakker schiet

KV Mechelen en Charleroi hebben in hun derde duel van PO2 spektakel afgeleverd. Na een vroege opener van de Carolo's was er Achter de Kazerne lange tijd weinig te zien, tot een sensationeel slot alles goed maakte.

Niets dan blije gezichten na de 6 op 6. Bovendien mocht Sofiane Hanni in stijl zijn shirt met de Gouden Stier in ontvangst nemen (Lees hier meer over de opwachting van Mark Uytterhoeven) Eens het startsignaal gegeven eiste Charleroi de aandacht op. Amara Baby zette een heerlijke actie op die een prima vervolg kreeg door Jérémy Perbet. De Fransman deponeerde zijn 15e van het seizoen keurig in doel.

Wachten op Verdier

De reactie liet niet lang op zich wachten. Hanni stuurde zoals alleen hij in Mechelse loondienst dat kan Nicolas Verdier diep. De centrumspits besloot nog wat langer te wachten op zijn eerste goal in PO2. In het vervolg van de eerste periode stapelden de gevaarlijke tackles zich op. Joeri van de Velde hield alles als een volleerde gendarme - met drie gele kaarten en liefst 31 fouten - in de gaten.

De tweede helft opende met de vertrouwde scrimmages uit de eerste periode, al lagen de Zebra's wel op de loer. Dieumerci Ndongala koos het hazenpad, moest nog even hordelopen om een Mechels been te ontwijken, en bediende Perbet. Hij lepelde het leer over Gillet en op de lat. In de herneming kon Ndongala er toch 0-2 van maken.

Nummers 16 en 17 voor Hanni

De Maneblussers reageerden met een schuchtere krulbal van Hanni, maar toen invaller Sotiris Ninis zijn vrije trap tussen een bos van spelers in doel zag verdwijnen, leek de strijd gestreden. Toch drong de thuisploeg nog aan. Topschutter Hanni stelde eerst zijn Gouden Stier veilig en scoorde vervolgens zijn 17e van het seizoen. Achter de Kazerne ging het spoken in de slotminuten, maar Charleroi hield zijn eerste driepunter vast.

Goals

2
3

Balbezit

58
42

Aanvallen

53
39

Gevaarlijke aanvallen

33
31

Schoten op doel

5
3

Schoten naast/over doel

1
4

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

10
1

Buitenspel

2
0

Fouten

21
28

Vrije trappen

28
23

Doeltrappen

7
4

Inworpen

25
24
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi