Datum: 22/04/2016 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Aanvalslustig Standard geeft zijn fans meer waar voor hun geld dan Anderlecht en AA Gent
Diederik Geypen
Diederik Geypen en Jaap Vreeke vanuit Luik

Rouches springen naar de leiding in PO2 na ruime zege tegen Moeskroen

Standard en Moeskroen-Péruwelz hebben het Belgische voetbalweekend op gang getrapt met vijf treffers. De bezoekers openden vol vertrouwen, maar toen de Rouches een versnelling hoger schakelden, wist Vagner Da Silva niet wat hem overkwam.

Een Waalse clash tussen Standard en Moeskroen op een vrijdagavond, daar lag men zelfs onder de taalgrens niet wakker van. De anti play-off-spandoeken swingden de pan uit op Sclessin, al had de foute nacompetitie waar de Rouches in verzeild raakten daar natuurlijk veel mee te maken.

Doelgevaar bij de vleet

Hoogstaand voetbal kregen we niet bepaald, een confrontatie waarin beide ploegen een blik aanvallen opentrokken wel. Wie donderdag naar AA Gent-Anderlecht keek, kon zelfs vermoeden dat Standard en Moeskroen om de landstitel vochten. De bezoekers uit Henegouwen staken een eerste keer de neus aan het venster. Nikola Gulan zette gemeten voor. De afwerking van Filip Markovic die goed naar binnen kwam, mocht er wezen: 0-1 na 6 minuten.

Hubert vs. Hubert

De Rouches reageerden meteen. Edmilson, die zijn rentree in de ploeg vierde, kende geen geluk en trof de paal. De kansen bleven elkaar opvolgen. Benjamin Tetteh miste op een haar na de gelijkmaker, aan de overzijde hield Guillaume Hubert zijn naamgenoot David Hubert van de 0-2. Toch doken we met een gelijke stand de rust in. Bij een scrimmage voor het Moeskroense doel wist debutant Faruku Miya de 1-1 in het net te knallen.

De slordigheden van voor de rust, maakten vroeg in de tweede helft plaats voor een vleugje Griekse finesse. Ioannis Maniatis werkte het leer met zijn linker haarfijn in doel. Het vervolg stelde teleur, al dicteerde Standard wel de wet. De tank van RMP liep snel leeg en Vagner Da Silva viel in slaap. Zowel bij de 3-1 van Gabriel Boschilia als de 4-1 van Tetteh greep de goalie klungelig naast de bal.

Door de ruime zege klimt Standard (7pt) naar de leiding in groep A van PO2, al kan KV Kortrijk (5pt) er later dit weekend nog over springen. Moeskroen (5pt) staat voorlopig derde.