kvmKV Mechelen
lieLierse SK
1-0
Datum: 09/04/2017 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Achter de Kazerne
Specialist Vitas bezorgt Lierse koude douche in sfeervolle derby in Mechelen

KV Mechelen verslaat Lierse in sfeervolle derby

Specialist Vitas bezorgt Lierse koude douche in sfeervolle derby in Mechelen

KV Mechelen heeft de streekderby gewonnen van Lierse. Het moest daarbij erg diep gaan, maar in de slotminuut was het specialist Vitas die de bezoekers het zwijgen oplegde. Bijna 12.000 fans genoten met volle teugen.

Lierse had vorige week vertrouwen getankt door Standard puntenloos naar huis te sturen, dus was er weinig redenen voor Fred Vanderbiest om veel bij te gaan sturen. De coach zelf moest plaatsnemen in de tribunes voor de tweede en laatste keer in deze play-off 2. Niet dat hij erg tevreden was van wat hij te zien kreeg: het zuchten en blazen stond hem vaak aan de lippen.

Wie ook niet tevreden was? Yannick Ferrera na de blamage vorige week in het Koning Boudewijnstadion tegen Union. Hij bracht dan ook niet minder dan zes nieuwe namen tussen de lijnen, met daarbij ook de herrezen Verdier en het Costa Ricaanse talent Randall Leal. Zij moesten voor de eerste punten zorgen in deze play-off 2.

De fans van KV Mechelen én die van Lierse hadden er in ieder geval zin in. En ze waren ook met velen: niet minder dan 11.960 supporters wilden de streekderby op zondagavond live meemaken. Play-off 2 dood? Niet Achter de Kazerne, zoveel is duidelijk. De helden van tien jaar geleden - toen Mechelen zich naar eerste klasse knokte met Vleminckx, De Pauw, Ivens, Biset en vele anderen.

Aan intensiteit geen gebrek. Zo'n match tussen Mechelen en Lierse na enkele jaren? Dat leeft zeker op de tribunes nog in alle hevigheid. En ook op het veld wilde iedereen er zijn kop voor gooien. "We gaan vechten als 11 leeuwen", had Mats Rits vooraf duidelijk gemaakt in een videoboodschap.

In de eerste helft was er op het veld bitter weinig te zien als het op kansen aankwam, maar in de tweede helft werden we verwend. De Belder, Benson en Joachim toonden zich gretig op de counter, terwijl Claes en de ingevallen Ogasuona een sterke Vanhamel op hun weg vonden.

Mechelen heeft echter nog 1 extra wapen: Uros Vitas en zijn vrije trappen. De eerste stierf nog op de paal, de tweede keer was het wel raak. De poppen gingen nog even aan het dansen - typisch zo'n streekderby - al vielen er geen doelpunten meer. Mechelen gaat met een goed gevoel en drie punten slapen, na een broeiierig leuk avondje voetbal.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Leal Arley Randal Enrique 68' -
Coosemans Colin 90' -
Paulussen Laurens 81' -
Vitas Uros 90' -
Cocalic Edin 90' -
Cobbaut Elias 90' -
Rits Mats 90' -
Filipovic Zeljko   90' -
Croizet Yohan   90' -
Leal Randall 68' -
Verdier Nicolas 60' -
Claes Glenn 90' -
  Bank G Beoordeel
Peffer Jordy 30' -
Matthys Tim 22' -
Osaguona Christian 9'  
Schouterden Nils -  
Van Cleemput Jules -  
Vanlerberghe Jordi -  
Swolfs Anthony -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Vinck Jonas 80' -
Frans Frederic   90' -
Buysens Ludovic   90' -
Poelmans Joeri 90' -
El Gabas Mohamed 84' -
Benson Manuel 90' -
Joachim Aurélien   90' -
Bougrine Sabir 90' -
De Belder Dylan 90' -
Diarra Boubacar 90' -
  Bank G Beoordeel
Issahaku Yakubu 10' -
Weuts Koen 6'  
Kasmi Faysel -  
Goris Nathan -  
Ankomah Charles -  
Tahiri Anas -  
Mazoulouxis Kyriakos -  
Herbeleef KV Mechelen - Lierse SK

Vooraf