Ongeïnspireerd Genk kan Roeselare pas in extremis opzij zetten
Cédric De Volder vanuit Roeselare
| 0 reacties

KSV Roeselare 0 - 1 KRC Genk

Ongeïnspireerd Genk kan Roeselare pas in extremis opzij zetten
Foto: © photonews

KRC Genk heeft vanavond niets getoond op het veld van KSV Roeselare, maar de Limburgers gaan wel met de drie punten aan de haal. Zes op zes in play-off 2: inpakken en wegwezen (richting Spanje).

Bij de thuisploeg zagen we meteen enkele verrassingen. Wouter Biebauw en Baptiste Schmisser waren dan toch fit, terwijl François Kompany - hij kan/wil naar Antwerp FC - op de bank zat. KRC Genk startte met de verwachte elf namen.

Van 2010 geleden

Het was al van 2010 geleden - we gaan de passage van KV Oostende even overslaan - dat Schiervelde nog eersteklassevoetbal had gezien. En de withemden waren vastbesloten om hun fans iets te laten zien.

Was het sprankelend? Verre van, maar Roeselare had in de openingsminuten altijd op voorsprong moeten komen. Samy Kehli kon de hoek rustig uitkiezen, maar besloot naast de kooi van Mathew Ryan.

Roeselare probeert, Genk doet niets

De Australische doelman moest zich na de pauze overigens laten zien. Saviour Godwin had een doelpuntje verdiend, maar Ryan was twee keer goed bij de pinken. Wat de Smurfen ondertussen deden?

Wel, we hadden de indruk dat het een voetbalversie van Parijs-Roubaix was. De kasseien lagen niet recht als we de slordigheden van Genk zagen. Kansen? Die zagen we eigenlijk niet. Tot in de absolute slotfase.

José Naranjo stond nog maar pas op het veld. De invaller glipte geruisloos door de thuisdefensie. Het doelpunt was dan wel onverdiend, maar uiteindelijk telt enkel de eindstand: 0-1.

Komaan, Tom!

Op die manier werd 'op papier' gerespecteerd. We hopen overigens dat dat morgen ook het geval zal zijn. Dit weekend is er toch één iets van tel: Komaan, Tom. Pak die vijfde kassei! Oh ja, Genk staat mooi bovenaan de poule in play-off 2.

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale
KV Oostende KV Oostende 3-1 KRC Genk KRC Genk