lokSporting Lokeren
kvkKV Kortrijk
Datum: 08/04/2017 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
Lokeren en Kortrijk bewijzen dat het in play-off 2 niet altijd plezant is
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lokeren
| 0 reacties

Lokeren en Kortrijk spelen 0-0 gelijk in moeilijke wedstrijd om aan te zien

Lokeren en Kortrijk bewijzen dat het in play-off 2 niet altijd plezant is
Foto: © photonews

Sporting Lokeren en KV Kortrijk hebben de fans niet kunnen verwarmen op Daknam. Het werd een schoolvoorbeeld van wat er mis is aan deze competitieformule.

Stel: u heeft een vriend die niet weet wat play-off 2 precies is, maar het dolgraag wil weten. Wel, u gaat even terug in de tijd en koopt de vriend in kwestie een kaartje voor Sporting Lokeren-KV Kortrijk. Het had werkelijk alles wat play-off 2 zo uniek maakt.

Van de meer dan driekwart lege tribunes, tot de ballenjongen die doodgemoedereerd richting speelveld strompelt om een tweede bal van dat veld in kwestie te verwijderen. Waarom zou je in godsnaam komen kijken? Waarom zou je je in godsnaam haasten? Muisstil was het in de tribunes én op het veld voor het overgrote deel van de eerste helft.

Gebrek aan... alles

Een wedstrijd kan een teveel aan intensiteit hebben, denk maar aan AA Gent-Club Brugge van vorige week. Maar een gebrek aan intensiteit is nog erger. Op het veld waren er wel duels, maar er werd amper gediscussieerd, het leek iedereen om het minst te kunnen schelen wie er won. Die indruk kregen we alvast.

Uiteraard heb je ook een publiek nodig om sfeer in een partij te krijgen, maar de momenten waarbij we toch opkeken, waren echt schaars. Totovytskyi toonde zich de bedrijvigste bij Kortrijk, maar zag zijn terugleggertje op De Smet iets achter de ervaren rot eindigen. Aan de overkant liepen Martin en De Sutter, voor het eerst samen voorin, zich de ziel uit het lijf zonder succes. Rusten bij 0-0 met veel hoop op beterschap.

Er werden toch 4649 mensen bereid gevonden om naar het stadion af te zakken. Iets minder dan de meer dan 5000 abonnees die Lokeren telt. Moedige zielen. Zelfs de fotograaf bleef thuis, vandaar de archiefbeelden in dit artikel.

Na de koffie werd KV Kortrijk aanvankelijk de betere ploeg, al was het opnieuw vooral onder impuls van Totovytskyi. De thuisploeg kon moeilijk de bal in de ploeg houden, maar na enkele minuten herstelde het vrij saaie evenwicht zich opnieuw.

Dan toch een leuk(er) einde

Toch kwam er naar het einde toe nog wat animo in. We noteerden afstandschoten van De Ridder en Straetman, goeie voorzetten vanwege D'Haene richting Saadi en een echte pegel van die laatste. Maar doelpunten kwamen er niet, ondanks de goeie wil die toch kwam bovendrijven. Een goal van Saadi werd afgekeurd voor meters buitenspel.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Rassoul Joher Khadim 90' -
Ticinovic Mario 90' -
Ofkir Mohamed 46' -
Persoons Koen   90' -
Terki Mehdi 90' -
Martin Gary 80' -
De Sutter Tom   66' -
Straetman Bob 90' -
  Bank G Beoordeel
De Ridder Steve 44' -
Hupperts Guus 24' -
Miric Marko 10' -
De Wolf Ortwin -  
Jambor Nikola -  
Mbah Enoh Lewis -  
Ninaj Branislav -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Barbaric Tomislav 90' -
Lucas Dimitri 90' -
De Smet Stijn 70' -
D'Haene Kristof 90' -
Rolland Elohim 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Mercier Xavier 82' -
Totovytsky Andriy 76' -
Saadi Idriss 90' -
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 20' -
Ouali Idir   14' -
Chevalier Teddy 8'  
Sarr Sidy -  
De Smul Lennert -  
Pavlovic Nebojsa -  
Sifakis Michail -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KV Kortrijk

Vooraf