Veredeld Genks B-elftal zet Kortrijk autoritair opzij dankzij Oekraïense generaal
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk

Uitstekende Malinovskyi leidt Genks B-elftal naar ruime zege op Kortrijk

Racing Genk heeft de favorietenrol in play-off 2 nogmaals kracht bijgezet. De Limburgers konden zelfs zeven basispionnen laten rusten en wonnen dan nog ruim op Kortrijk.

Voor deze topper in play-off 2 liet Genk-coach Albert Stuivenberg maar liefst zeven spelers rusten na de slopende partij in Celta de Vigo. Toch was dat er in en tegen Kortrijk niet aan te merken. Genk domineerde meteen de wedstrijd en had na een halve minuut al kunnen scoren via Naranjo. Hij mocht alleen richting Kaminski, maar zijn controle liet hem in de steek.

Naranjo had overigens stevige oogkleppen op in het begin van die eerste helft. De Spaanse aanvaller kon zowel Buffel als Schrijvers een vrije schietkans aanbieden, maar liep zich telkens vast. Bij Genk volgde de ene aanval de andere in sneltempo op. Wat doet deze ploeg in play-off 2? Dat vroegen we ons meermaals af.

KV Kortrijk kon dan toch het evenwicht een beetje herstellen naar het einde van de eerste helft toe, maar net dan verzette een uitstekende Ruslan Malinovskyi de bakens met een pracht van een vrije trap. Kaminski strekte zich helemaal uit, maar die bal haalde hij niet. Wat een goal van de Oekraïense draaischijf van de Limburgers. Of hij de Guldensporenslag kent, is zeer te betwijfelen, maar hij was alvast dé generaal bij Genk.

Generaal Malinovskyi

Rusten geblazen bij een 0-1 stand en heel wat werk voor de boeg bij KV Kortrijk, toch voor de wedstrijd nog mooi op de tweede plaats met vier op zes. Na de koffie kregen we echter grotendeels hetzelfde spelbeeld. Genk controleerde al bij al makkelijk en voetbalde ook de betere kansen bij elkaar, al waren Totovytskyi en Saadi bedrijvig bij de thuisploeg.

Het moet gezegd, we keken naar een heel aangename wedstrijd in het Guldensporenstadion. Buffel kreeg twee open schietkansen na elkaar, maar trof het blok. Dan maar op stilstaande fases, moet men bij Genk gedacht hebben. Eerst Colley op aangeven van Malinovskyi, daarna trouwe soldaat Kumordzi op de uitstekende corner van Schrijvers. 0-3 en wedstrijd gespeeld.

Racing Genk loopt op deze manier maar liefst vier punten uit op de dichtste concurrent Eupen en lijkt de favorietenrol in de groep waar te maken. Bij Kortrijk kwamen er nog enkele mogelijkheden via Chevalier en Kage, die alweer lang vanop de bank moesten toekijken.