stvSTVV
staStandard
Datum: 06/05/2017 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stayen
STVV en Standard serveren een van hun meest anonieme derby's ooit, tot wie anders dan Pieter Gerkens zijn ploeg naar de leiding schiet
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Sint-Truiden legt Standard met het kleinste verschil over de knie

STVV en Standard serveren een van hun meest anonieme derby's ooit, tot wie anders dan Pieter Gerkens zijn ploeg naar de leiding schiet
Foto: © photonews

STVV en Standard maakten er zaterdagavond een van de meest bloedeloze derby's van de jongste jaren van. De buren hielden elkaar minutenlang in bedwang, tot Pieter Gerkens - alwéér hij - de ban brak.

Door de nederlagen van KV Mechelen en Lierse kon STVV leider worden in de groep. De Kanaries openden dan ook met enkele vinnige combinaties. Igor Vetokele, die Wolke Janssens op de bank hield, testte na 4 minuten al de vuisten van Jean-François Gillet. De Luikse goalie pareerde in zijn gekende stijl: twijfelend, maar wel succesvol.

Twee kansen binnen het kwartier

Ook Standard stak in het openingskwartier de neus een eerste keer aan het venster. Ishak Belfodil zit al weken niet in vorm, maar etaleerde nu nog eens zijn klasse. Met een ver vluchtschot probeerde de Algerijn Lucas Pirard te grazen te nemen. De Truienaar redde met de vingertoppen.

Snel een grote kans aan élke kant dus, maar daar bleef het ook bij voor de koffie. De buitenspelfases en onzorgvuldigheden stapelden zich aan weerszijden op. In het slot van de eerste periode eiste Dieumerci Ndongala nog een hoofdrol op. De winger revancheerde zich met een stevige ingreep op Mamadou Bagayoko. Wim Smet zette hem op zijn plaats met een gele kaart.

Het begin van de tweede helft voorspelde al niet veel beters. De thuisploeg dreigde wel op enkele stilstaande fases, maar bij de afwerking liep het telkens mis. Standard zette daar ondanks de inbreng van Jonathan Legear voor Matthieu Dossevi in het eerste kwartier niets tegenover.

Nummer 12 voor Gerkens

Kansen binnen het kader volgden er ook nu niet, tot het laatste kwart aanbrak. Christian Luyindama haalde van ver uit en likte de buitenkant van de paal. Nauwelijks een minuut later trilde aan de overkant niet het doelhout maar wel de touwen. Vetokele miste eerst, maar behield dan het overzicht. Pieter Gerkens legde zo zijn twaalfde seizoenstreffer makkelijk binnen.

De Rouches drongen op het eind nog fel aan, maar de 1-0 bleek voldoende voor een Haspengouwse driepunter. Daardoor komt STVV naast KV Mechelen aan de leiding van poule A. Voor rode lantaarn Standard was dit al het vierde verlies in deze play-offs.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
De Petter Steven 90' -
Djene Dakonam Ortega 90' -
Mechele Brandon 90' -
Bolingoli Mbombo Boli 90' -
De Sart Alexis 90' -
Kotysch Sascha 90' -
Gerkens Pieter 90' -
Vetokele Igor A 85' -
Bagayoko Mamadou 79' -
Ceballos Cristian 66' -
Pirard Lucas 90' -
  Bank G Beoordeel
Peeters Stef 24' -
Dussaut Damien 11' -
Janssens Wolke 5'  
Bruzzese Sébastien -  
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques -  
Swers Iebe -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Scholz Alexander 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Luchkevych Valeriy 90' -
Andrade Darwin 90' -
Bolingi Jonathan   90' -
Luyindama Christian 90' -
Belfodil Ishak 90' -
Ndongala Dieumerci   75' -
Deom Jerome   61' -
Dossevi Matthieu 46' -
Gillet Jean-François 90' -
  Bank G Beoordeel
Legear Jonathan 44' -
Marin Răzvan 29' -
Marin Razvan 28' -
Goreux Réginal 15' -
Cisse Ibrahima -  
Raman Benito -  
Kosanovic Milos -  
Bodart Arnaud -  
Herbeleef STVV - Standard