Moeskroen - KRC Genk

Bezigheidstherapie op zondag: Schrijvers (alweer) wijst de weg naar 22 op 24 voor Genk en staat naast Tielemans
Redactie vanuit Moeskroen
| 0 reacties

Racing Genk gaat nu ook winnen in Moeskroen: 0-2

Bezigheidstherapie op zondag: Schrijvers (alweer) wijst de weg naar 22 op 24 voor Genk en staat naast Tielemans
Foto: © photonews

Racing Genk heeft ook in zijn achtste wedstrijd van play-off 2 niet de minste moeite gehad om te winnen. Met 22 op 24 ogen de cijfers bijzonder fraai, al is de tegenstand bijwijlen echt afwezig.

  • Genk wilde ongeslagen blijven in play-off 2
  • Bedrijvige Schrijvers wijst de weg
  • 22 op 24 na makkelijke overwinning op Le Canonnier

Bij Moeskroen viel er deze week een last van de schouders, want de licentie voor eerste klasse A is (eindelijk) binnen dankzij het BAS. Bij Genk ook geen stress meer, want de groepswinst in play-off 2 is al binnen sinds vorig weekend. Toch wilde Stuivenberg doorgaan op het elan, want "We hebben nog niets beet."

Een duidelijke waarschuwing, al kwam dat niet meteen helemaal door op het veld. Moeskroen zette de boel vast en liet Genk gecontroleerd domineren. Zelfs prikte het een paar keer tegen, waarbij Van Durmen het dichtst bij een doelpunt kwam in 45 uiterst makke minuten voetbal.

Inspiratieloos, tempoloos en zonder enige vorm van bitsigheid. Een typische pot voetbal in play-off 2 dus, je kan het de spelers niet eens kwalijk nemen. Of toch, in een wedstrijd als deze kunnen ze zich enkel nog maar eens laten zien met oog op hun verdere carrière. De meest bedrijvige was - zoals al de hele play-offs misschien - Siebe Schrijvers.

.

De ban werd dan weer gebroken door een individuele actie van Malinovskyi, die zijn dribbel afrondde met de 0-1. Een lepe actie van Schrijvers was daarna voldoende voor de 0-2 via Boëtius, meteen de 12e assist voor de kwieke Limburger. Daarmee komt hij naast Tielemans in de Pro Assist Ranking: het kan een doel worden in de slotweek.

Voor Genk worden de cijfers ondertussen alleen maar indrukwekkender. 22 op 24, een doelsaldo van 22-2 en nog steeds helemaal ongeslagen in play-off 2. Nog twee weken wachten op de match tegen STVV of KV Mechelen en daarna ook nog eens aan de bak in Charleroi of Oostende? "We hebben nog niets beet ..."

Goals

0
2

Balbezit

37
63

Aanvallen

51
82

Gevaarlijke aanvallen

22
35

Schoten op doel

3
5

Schoten naast/over doel

5
1

Geblokkeerde schoten

2
3

Hoekschoppen

3
4

Buitenspel

4
1

Fouten

12
11

Vrije trappen

12
16

Doeltrappen

9
6

Inworpen

21
15
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi