Datum: 27/05/2018 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Tripje naar pakweg Almaty of Talinn als inzet? "Of het nu tegen Real Madrid, Zulte Waregem of Turkse Rangers is, we willen naar Europa" - mét Bongonda

Tripje naar pakweg Almaty of Talinn als inzet? "Of het nu tegen Real Madrid, Zulte Waregem of Turkse Rangers is, we willen naar Europa" - mét Bongonda
Foto: © photonews

Een ding is zeker: na zondagavond zit het seizoen in de Belgische competitie er helemaal op. Racing Genk en Zulte Waregem nemen het in de Luminus Arena in een rechtstreeks duel op om Europees voetbal.

De winnaar van het duel stroomt in de tweede kwalificatieronde voor de Europa League en speelt dan op 26 juli en 2 augustus als reekshoofd tegen teams als Djurgardens, Podgorica, Domzale, Almaty, Kalju Nomme of vele andere exoten. 

Mét Bongonda

"En toch laat je Europees voetbal nooit schieten", aldus Francky Dury. "We zijn niet zover gekomen om het nu te laten liggen. Hamdi Harbaoui is zeker van de topschutterstitel, maar maakte er nooit een geheim van dat hij met Essevee Europa in wilde. Bongonda is speelgerechtigd voor deze wedstrijd, doordat de club in beroep ging tegen zijn schorsing.

Weet niet of we ons favoriet mogen noemen

"Ik weet niet of we ons favoriet mogen noemen", hield Philippe Clement dan weer de druk af voorafgaand aan de laatste clash van het seioen. "Ze hebben de laatste maanden laten zien dat ze in play-off 1 thuishoren. Ze hebben veel aanvallende kwaliteiten en we zullen van onze eigen kracht moeten uitgaan."

"We willen ten allen prijze dat Europees ticket behalen. Of het nu tegen Zulte Waregem, de Turkse Rangers of Real Madrid is, we willen ons echt kwalificeren. We willen snel het verschil maken, maar dat lukt niet altijd."

Wie gaat Europa in? De thuisploeg is favoriet bij UNIBET. Een gratis bonus aan 200% tot 80 euro kan 140 euro opleveren voor een thuiszege, terwijl Essevee al 440 euro kan opleveren!

Meer nieuws