Datum: 02/04/2018 14:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bosuil
Spektakel in PO2: Antwerp en Oostende maken er een vrolijke paasmaandag van in dolle doelpuntenkermis
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Dirk Pieters vanuit Antwerpen

Antwerp 3-3 KV Oostende

Wie zegt dat play-off 2 niet plezant kan zijn? Antwerp-Oostende begon op een drafje, maar trakteerde de toeschouwers in het Bosuilstadion op maar liefst zes doelpunten en een hoop spanning. Een winnaar kregen we uiteindelijk niet.

Een nieuw Antwerp voor de start van play-off 2. Niangadou en Mendy mochten debuteren en Ghandri kreeg nog eens een zeldzame kans, terwijl Hairemans en De Laet op de bank plaatsnamen. Van Damme, Limbombe en Pitroipa haalden zelfs de selectie niet. Dan kwam Oostende iets typischer aan de aftrap, al bleef topschutter Gano op de bank en moest Milic last-minute afhaken met de griep.

Typisch play-off 2

Op een drafje. Zo kan je het matchbegin mooi kort en bondig samenvatten. Antwerp begon het best aan de wedstrijd zonder echt gevaar te creëren, Oostende speelde eindeloze ballen terug naar doelman Dutoit en toonde weinig drang naar voren.

Dat ging zo een halfuurtje door, tot Akpala de ban brak. Hij glipte door de buitenspelval en kreeg de bal foutloos voorbij Bolat. The Great Old legde er zich echter niet bij neer en versierde een vijftal minuten later een penalty: Tomasevic gaf Owusu een iets te harde por in de rug en debutant Mendy zette feilloos om vanop elf meter. Rusten bij 1-1 na een gezapige eerste periode.

Vlam in de pijp

Maar tijdens de rust moeten de coaches en spelers tegen elkaar gezegd hebben: 'we gaan hier een showtje opvoeren voor de supporters, desnoods geef je de goals gratis weg!' En dat deden ze dan ook.

Bjelica lanceerde een lange bal in de zestien en zonder op te letten gaf Ghandri de bal zomaar weg aan Zivkovic. Vanzelfsprekend zette die Oostende terug op voorsprong, maar niet voor lang.

Op het uur stond Antwerp zelfs voor het eerst in de match op voorsprong. Invaller Ardaiz mocht uit het niets alleen op doel afgaan en bleef ijzig kalm om de gelijkmaker onder Dutoit te schuiven. Luttele minuten later maakte Owusu de mooiste goal van de namiddag: tegen een raket recht in de winkelhaak had de goalie geen verhaal.

Rood keerpunt

Antwerp bleef daarna zelfs duidelijk de betere ploeg, tot Ghandri zijn dramatische tweede helft bekroonde met een tweede gele kaart. Antwerp met tien verder en plots was die voorsprong vasthouden geen sinecure meer.

De thuisploeg hield aanvankelijk goed stand tegen een vrij ongevaarlijk KVO, maar vijf minuten voor tijd haalde Rodrigues Bataille neer op de rand van de zestien. Gano twijfelde niet en ramde de penalty staalhard binnen. Toch nog 3-3 en zo staat Lokeren na één speeldag alleen op kop in poule B.