Datum: 31/03/2018 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kehrweg Stadion

"Wij horen thuis in 'ierste klas'"! Beerschot Wilrijk laat knappe dingen zien in Eupen, maar geeft het in absolute slotfase nog weg

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
"Wij horen thuis in 'ierste klas'"! Beerschot Wilrijk laat knappe dingen zien in Eupen, maar geeft het in absolute slotfase nog weg
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk speelt volgend seizoen dan wel niet in eerste klasse, maar heeft vanavond in play-off 2 wel meteen getoond dat het niet zou misstaan in 1A. De ploeg van Marc Brys kwam op het veld van Eupen tot twee keer toe op voorsprong, maar slikte in extremis nog de 2-2. Balen geblazen...

Een ploeg die nog surft op de euforische golven van de redding tegen een ploeg die nog aan het bekomen is van de op een haar na gemiste promotie naar eerste klasse, dat was in een notendop de leuke affiche Eupen-Beerschot.

Je zou dan ook een furieuze start verwachten van de thuisploeg, maar niks bleek minder waar. De ploeg van Claude Makélélé begon wel aardig met licht overwicht, maar moest het initiatief al snel aan Beerschot laten. Die wilden duidelijk iets tonen.

Van Hyfte breekt de ban

En de mannen van Marc Brys, die geschorst moest toekijken, versierden ook kansen. De eerste was zowaar meteen al prijs: verdediger Denis Prychynenko kopte een bal op listige wijze opnieuw de zestien binnen en Tom Van Hyfte knalde vanuit een scherpe hoek netjes binnen.

Okay, het moet gezegd dat Mathieu Peybernes zijn been er nog tussen zat, maar de bevrijdende 0-1 stond wel op het bord. Eupen leek van slag en mocht van geluk spreken dat een bedrijvige François de tweede deftige kans in het zijnet knalde. 



Diezelfde ex-speler van Moeskroen en Charleroi waagde een klein kwartier voor rust nog eens zijn kans. Eerst trapte de onvermoeibare (rechter)flankspeler een gat in de lucht, maar bij zijn tweede poging moest Hendrik Van Crombrugge stevig aan de bak.

Ook de log ogende Braziliaan Octávio - leuke voetballer zeg - pakte nog uit met een leuke poging, maar zag zijn listige inzet nét naast belanden. De 0-2 hing in de lucht, maar op slag van rust viel de gelijkmaker letterlijk en figuurlijk uit de lucht.

Koude douche

Mulumba stak een hoekschop ver naar achteren tot bij Raspentino en de Franse spits knalde het leer in één tijd lekker binnen. Al waren er onderweg naar doel wel nog wat benen in het spel. 1-1 bij de rust, vooral voor Beerschot Wilrijk voelde dat onrechtvaardig aan.

Na de rust meteen opwinding met een dikke kans voor alwéér die dekselse Raspentino, maar dit keer duwde hij een gevaarlijke lage voorzet van Leye voorlangs. Bijna 2-1! En toen zakte het ineens als een pudding in elkaar. Er viel amper nog wat te beleven, wat een contrast met die aangename eerste helft zeg. 

Dolle slotfase

Voor Jimmy De Jonghe eindigde de match twintig minuten voor tijd in mineur, de linksback leek af te druipen met een zware knieblessure. Laat ons hopen dat het meevalt. Pas in de slotfase kregen we opwinding. Octávio mocht op rechts een manneke uitkiezen en schilderde de bal perfect op de knikker van Alexander Maes. 2-1 en feest in het bezoekende vak: "Wij horen thuis in 'ierste klas!'" 

Beeschot leek de drie punten beet te hebben, maar in de toegevoegde tijd mocht invaller Luis García zich achter een gevaarlijke vrije trap zetten. De 37-jarige Spanjaard etaleerde nog maar eens zijn fenomenale traptechniek en liet doelman Romo kansloos. 2-2, billijk resultaat, maar de Kielse Ratten zullen toch wel balen.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Peybernes Mathieu 90' -
Loties Jordan 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Diagné Niang Diawandou 58' -
Tirpan Mickaël 90' -
Mulumba Rémi A 90' -
Koné Mamadou 77' -
Ocansey Eric 90' -
Leye Mbaye 90' -
Raspentino Florian 67' -
  Bank G Beoordeel
García Fernandez Luis 32' -
Lazare Amani Jean Thierry 23' -
Castro-Montes Alessio 13' -
Jamabo Odeni Georges -  
Gnaka Silas -  
Wagué Moussa -  
Niasse Babacar -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
Diarra Abdel 90' -
Prychynenko Denis A 90' -
Van Den Bergh Jan   90' -
François Guillaume 90' -
De Jonghe Jimmy 69' -
Van Hyfte Tom 89' -
Maes Alexander  90' -
Dom Joren 90' -
Zoua Daogari Jacques 61' -
Merlo Manteca Octávio A 90' -
  Bank G Beoordeel
Mbombo Kule 29' -
Ekangamene Charni 21' -
Essikal Karim 1'  
Swinkels Arjan -  
Boulaouali Didouh Youssef -  
Steelant Quintijn -  
Hoffer Erwin -  
Herbeleef Eupen - Beerschot