Stadion: Diaz Arena
KV Oostende bouwt een feestje, voor Antwerp was het duidelijk de match teveel
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Oostende

KV Oostende ging gefrustreerd de rust in, maar ging daarna nog op en over Antwerp

KV Oostende heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen dan toch kunnen winnen. Tegen een gehavend Antwerp ging het met een achterstand de rust in, maar in de tweede helft ging het erop en erover.

Bij Antwerp was het aan de basiself al te zien dat het om het eind van het seizoen ging. Met Ritchie De Laet stond er welgeteld één echte verdediger achterin bij The Great Old. Tot overmaat van ramp viel hij nog uit in de beginfase en zo had Antwerp een defensie met drie centrale middenvelders en een aanvaller, Jaadi.

Hoe ze het deden, we kunnen er echt niet bij, maar Antwerp hield de nul tot aan de rust. Het stond zelfs op voorsprong nadat Ghandri, één van die middenvelders achterin, een perfecte hoekschop van Hairemans voorbij een kansloze Dutoit kopte. KV Oostende had aan de pauze negen schoten afgevuurd, maar Teunckens werd enkel bedreigd door een penalty.

Die was door de VAR -terecht- toegekend aan Oostende na handspel in de zestien. Antonio Milic, een van de afscheidnemende jongens, eiste de bal op, maar Teunckens pakte zijn te slappe elfmeter. De verdediger zal weinig moeite hebben om zich aan te passen bij Anderlecht, durven we denken.

Na de rust bleek al snel dat Antwerp het niet vol zou kunnen houden. De bezoekers kregen maar vijf fitte jongens op de bank en werden in de tweede helft onder de voet gelopen. Zivkovic maakte al snel de gelijkmaker en Vandendriessche zorgde voor de 2-1 voorsprong.

Die kwam er niet toevallig op hoekschop. Maestro Franck Berrier kreeg een basisplaats in wat wellicht zijn laatste wedstrijd werd voor de club en nam die hoekschoppen allemaal perfect. Ook de 3-1 kwam er op hoekschop. Milic kopte door naar Musona en die werkte af met een subtiel hakje. Daar bleef het bij aan de kust. KV Oostende sloot het seizoen in schoonheid af, Antwerp deed het gezien de fitheid van de kern helemaal niet slecht.