Datum: 07/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Spanning zonder winnaar: Lokeren laat zich de kaas van het brood eten tegen Beerschot Wilrijk
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Antwerpen

Beerschot Wilrijk 2-2 Lokeren

Sporting Lokeren blijft voorlopig leider, maar moet die plaats na de andere wedstrijden in groep B misschien delen. In een vrij entertainende match tegen Beerschot Wilrijk gaf het de voorsprong op het einde nog uit handen.

Het wedstrijdblad van Beerschot Wilrijk was rap gemaakt, want het was een kopietje van vorige week. Peter Maes maakte wel vier veranderingen: Verhulst, Skulason, Rassoul en Söder kwamen terug in de ploeg.

Veel draaiende hoofden, want de bal ging lekker op en neer in deze match. Ze stond echter niet bol van kansen en de eerste twee doelpunten kwamen er dan ook omdat ref Dierick de bal - terecht - twee keer op de stip legde.

Van achter naar voor

Beerschot Wilrijk stond vroeg op voorsprong, toen Maes een voorzet tegen de hand van Michel mikte en de elfmeter zelf koeltjes omzette. Iets na het halfuur mocht Lokeren hetzelfde doen wanneer François een voorzet onderbrak met zijn hand. Skulason trapte vanop de stip Lokeren op 1-1. Met een panenka, nota bene.

Nog voor het rustsignaal had Lokeren de achterstand zelfs omgebogen in een voorsprong. Hupperts werd vergeten op zijn rechterflank en volleyde de bal met een bijzonder mooi kruisschot in de verste hoek. De fans die al om een verse pint waren vloekten eens, maar Lokeren mocht wel met 1-2 gaan rusten.

Verschil 1A-1B

Het bleef tot dan wel vrij evenwichtig, maar Lokeren schakelde na de rust een versnelling hoger en daar had de verliezende finalist van 1B weinig op in te brengen. Een tiental minuutjes boden ze nog weerwerk, maar de bezoekers verloren op geen enkel moment echt de controle.

Als een duiveltje in een doosje

Het Olympisch Stadion was zelfs een beetje aan het wegzakken door het balbezitspel van Lokeren en het zachte zonnetje, maar uit het niets schudde Dom iedereen wakker. Met een knappe schuifbal onder Verhulst stond Beerschot Wilrijk plots weer langszij op 2-2.

In de laatste tien minuten kregen we ondanks de hoogspanning geen winnaar meer. Lokeren blijft zo voorlopig leider maar moet die plaats later misschien delen, Beerschot Wilrijk blijft zoeken naar de eerste overwinning.