KV Oostende - Eupen

KV Oostende (en Custovic) mag nog hopen, maar het deed zichzelf wel tekort
Redactie vanuit Oostende
| 0 reacties

KV Oostende-Eupen werd 1-1, maar de thuisploeg miste wel heel veel kansen

KV Oostende (en Custovic) mag nog hopen, maar het deed zichzelf wel tekort
Foto: © photonews

KV Oostende leek zichzelf de das te gaan omdoen. Uit een resem kansen in de eerste helft konden ze geen enkel doelpunt puren. Eupen had genoeg aan eentje. In een veel kalmere tweede helft was het Richairo Zivkovic die dan toch voor de gelijkmaker zorgde. Maar KVO deed zichzelf toch tekort.

Vijf jaar, dag op dag geleden, promoveerde KV Oostende naar eerste klasse na winst tegen... Eupen. De Kustjongens leken de Oostkantonners met haar en huid te gaan opeten in de beginfase. Bjelica (drie keer) en Zivkovic kregen in de eerste tien minuten dotten van kansen.

Bjelica tot drie maal toe

Maar vooral de Servische linkerflank zijn richtingsgevoel was met het goede weer helemaal verdwenen. En die clichéwet in het voetbal zegt: de kansen missen, is het deksel op je neus krijgen. Wat ook gebeurde. Eén keer kwam Eupen over de middenlijn en de voorzet vanop links werd door Koné met meer dan een gelukje in doel gedevieerd... 

Oostende was heer en meester, voetbalde nog tig aantal kansen bij elkaar, maar de mensen achter de goal van Eupen kregen meer ballen te zien dan Van Crombrugge. Onwaarschijnlijk wat KVO allemaal liet liggen.

De tweede helft leek dezelfde kant op te gaan, maar ineens was daar wel Richairo Zivkovic met een wondermooie actie: vrijkappen en uithalen met een kromming om 'u' tegen te zeggen: 1-1. Van Crombrugge, die Eupen meer dan één keer recht hield, was kansloos.

Custovic - die blijft strijden om het behoud van zijn job - kon niet tevreden zijn, maar door het gelijkspel blijft Oostende wel nog in de running voor groepswinst. Technisch directeur Hugo Broos neemt tegen begin mei een beslissing over de coach. We zullen zien of het allemaal zal volstaan.

Goals

1
1

Balbezit

55
45

Aanvallen

80
51

Gevaarlijke aanvallen

46
20

Schoten op doel

5
2

Schoten naast/over doel

7
3

Geblokkeerde schoten

8
0

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

13
0

Buitenspel

5
0

Fouten

19
16

Vrije trappen

16
24

Doeltrappen

6
10

Inworpen

25
20
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi