Bongonda als een 'Deus ex Machina' op het veld, Efficiënt Essevee laat Waasland-Beveren achter met desolate 0 op 6
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Beveren
| 0 reacties

Zulte Waregem pakt zijn eerste driepunter in play-off 2 in en bij Waasland-Beveren

Bongonda als een 'Deus ex Machina' op het veld, Efficiënt Essevee laat Waasland-Beveren achter met desolate 0 op 6

Zulte Waregem heeft zijn eerste zege in play-off 2 weten te boeken. Op bezoek bij Waasland-Beveren zette Theo Bongonda zijn ploeg in de eerste helft op rozen. Isaac Kiese Thelin milderde nog vanop de stip, maar kon de 0 op 6 ook niet meer afwenden.

  • Twee teams die iets goed te maken hadden in play-off 2
  • Theo Bongonda zet Essevee op rozen met doelpunt en assist
  • Thelin vanop de stip met de aansluitingstreffer
  • Essevee doet opnieuw mee in play-off 2, Leeuwen blijven met 0 op 6 achter

Zowel Waasland-Beveren als Zulte Waregem waren in het begin van het seizoen revelaties, maar hadden daarna een mindere periode en werden daardoor veroordeeld tot het spelen van play-off 2. Daarin begonnen ze met een valse noot: Essevee verspeelde punten tegen Leuven, de Leeuwen verloren zwaar in Kortrijk.

Tijd om op de Freethiel een en ander te gaan rechtzetten dus. Bij de Waaslanders kwamen Angban (terug uit schorsing) en Thelin (terug uit blessure) terug in het team, terwijl Aït-Atmane zijn kans kreeg. Met een poeier op de lat zorgde hij voor het enige echte grote gevaar van de Waaslanders. 

Bongonda held van de avond

Tekenend in een match in play-off 2: lege tribunes, weinig beleving en geen absoluut toptempo. Bij een aanvallend ingesteld Zulte Waregem was de zin om te winnen misschien wat groter, de aanvalsdrang was er en het betere zolenwerk soms ook.

Theo Bongonda stond niet in de basiself bij het ter perse gaan, maar door een bilblessure bij Coopman mocht hij alsnog aan de match beginnen. Hij zou het vertrouwen van Dury niet beschamen met een lekker doelpuntje en een prima assist op De Pauw.

Daarmee was de match nog voor de rust gespeeld, leek het alvast. Ook na de pauze lange tijd hetzelfde spelbeeld, tot Walsh handspel maakte in de eigen rechthoek en Thelin vanop de stip zijn zeventiende(!) van het seizoen mocht maken. Een voetnoot, want de gelijkmaker kwam er niet meer. Met 4 op 6 doet Essevee opnieuw mee in play-off 2, de Waaslanders blijven achter met 0 op 6.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws