Datum: 14/04/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Freethiel
OHL knalt voorbij Waasland-Beveren, Van Damme pakt rood na vier(!) minuten in thuisdebuut
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren

Waasland-Beveren blijft op nul punten steken in play-off 2

Op de Freethiel kregen we een duel tussen de laatste en voorlaatste in groep A. Het was OHL dat met de punten ging lopen, het opmerkelijkste wapenfeit was het wel heel korte thuisdebuut van Joachim Van Damme.

De partij begon evenwichtig, maar OH Leuven stak toch de betere aanvallen in elkaar. De verdediging van Waasland-Beveren, met vooral jonkies, stond goed en wist er wel raad mee. Routiniers als Demir en Jans moesten hun plaats afstaan aan jonge wolven als Schryvers en Foulon.

Prachtige vrije trap Gorius

Halfweg de eerste helft was het dan toch prijs voor de bezoekers, en hoe. Julien Gorius krulde een vrije trap perfect in de winkelhaak. Roef kon dromen van een wereldsave, maar kreeg er maar een paar vingers tegen. Niet voldoende om de goeie trap af te stoppen.

Waasland-Beveren kon na die vrije trap niet echt aandringen en de partij ging al iets gezapiger naar de rust toe. Na de koffie bleef OHL de betere ploeg, en kon Nikola Storm op aangeven van Jouri Dequevy de 0-2 tegen de touwen knallen.

Snel en onterecht rood

Maar hét moment van deze partij kwam iets over het uur. Joachim Van Damme stond nog maar vier minuten op het veld wanneer hij alweer mocht gaan douchen. Zijn thuisdebuut eindigde met een stevige tackle op Elliott Moore.

De beslissing leek er op aangeven van de vierde man te komen en bleek in de herhaling niet de juiste. Van Damme tikte de bal eerst weg en gleed daarna door op Moore. De eerste voetballer met goeie remmen in zijn kont moet nog geboren worden, deze beslissing was dus fout. De reputatie van Van Damme zal niet geholpen hebben, maar eigenlijk mag je daar als arbitrage geen rekening mee houden.

Waasland-Beveren kon niets meer inbrengen tegen die 0-2 achterstand en zo blijft het op nul punten steken. OHL kan opnieuw meer naar boven kijken met vier op negen.