Datum: 21/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL keert in 10 dolle minuten een scheve situatie om en pakt zo eerste thuiszege in play-off 2
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

Invaller Aguemon scoort twee keer en zet scheve situatie recht tegen Moeskroen

OHL keert in 10 dolle minuten een scheve situatie om en pakt zo eerste thuiszege in play-off 2
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven heeft een eerste thuiszege in play-off 2 beet. Na een matige eerste helft kwamen de bezoekers uit Moeskroen al snel op voorsprong na de pauze, maar in tien dolle minuten maakte OHL het verschil.

Bij OHL zat aanvoerder Daeseleire dan toch nog niet in de selectie. Coach Pearson had ook geen plaats voor Persoons en Dequevy, die allebei met rugproblemen kampten. Bij de bezoekers mocht Werner - en niet ex-OHL'er Bailly - iets of wat verrassend plaatsnemen onder de lat. 

OHL eiste de bal op in de aanvangsfase, maar verder dan een schot van Gorius kwam het niet. Het werd een saai kijkstuk aan den Dreef. Moeskroen speelde werkelijk niks klaar in de eerste helft, maar het gezapige tempo van OHL leverde ook nauwelijks kansen op. 

Leicester-huurling Sowah, die zijn eerste basisplek kreeg, probeerde het met twee schoten, maar ook dat bracht Werner niet in de problemen. Enkel Storm kon met zijn acties op de rechterflank het thuispubliek af en toe van de banken krijgen, maar de ruststand was 0-0.

OHL kreeg na de pauze meteen met een uppercut af te rekenen. Mbombo liet Thamsatchanan met een mooi vluchtschot kansloos, 0-1 voor 'Les Hurlus'. OHL ging op zoek naar de gelijkmaker. Kehli profiteerde van dom balverlies bij de bezoekers, maar zijn plaatsbal ging enkele centimeters naast. Thsimanga besloot zijn avondwandeling in de zestien dan weer met een afzwaaier. 

10 dolle minuten

De - overigens verdiende - gelijkmaker viel dan toch. Kehli zocht en vond invaller Aguemon en die gaf Werner het nakijken, 1-1. Vanaf dan ging het snel bij de thuisploeg. Schuermans ging neer in de zestien, diezelfde Aguemon nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde zijn tweede. Ook jonge invaller Vekemans maakte bijna zijn eerste voor de Leuvense hoofdmacht.

OHL bleef komen. Eerst bracht de paal nog redding, maar luttele seconden later duwde Kehli de 3-1 in doel. Match gespeeld, zo bleek. Moeskroen kwam er nog nauwelijks uit. De ingevallen Debaisieux probeerde het nog van op afstand, maar zonder veel succes.

Eerste thuiszege

Het bleef 3-1 en zo heeft OHL een eerste thuiszege in play-off 2 beet. Het komt in groep A ook op gelijke hoogte van Moeskroen. Beide ploegen tellen 7 punten na 5 matchen. OHL ontvangt volgende week thuis Waasland-Beveren, Moeskroen ontvangt thuis leider Zulte Waregem. 

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Thamsatchanan Kawin 90' -
Libert Jarno 90' -
Moore Elliott Jordan 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Gorius Julien 90' -
Kehli SamyA 90' -
Maertens Mathieu 65' -
Storm Nikola 56' -
Kostovski Jovan 84' -
Sowah Kamal 90' -
  Bank G Beoordeel
Aguemon Yannick ⚽ ⚽ 34' -
Vekemans Daan A 25' -
Gilis Jo 6'  
Casagolda Esteban -  
Hubert David -  
Mertens Jenthe -  
Gillekens Nick -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
De Medina Nathan 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Huyghebaert Jeremy 46' -
Mezague Teddy 90' -
Aidara Mohamed 78' -
Govea Omar A 90' -
Van Durmen Benjamin 90' -
Mbombo Lokwa Yanis 75' -
Jelavić Mario 90' -
Mohamed Dimitri 90' -
  Bank G Beoordeel
Olinga Fabrice 44' -
Debaisieux Noam 15' -
Spahiu Sebastjan 12' -
Godeau Bruno -  
Petit Clément -  
Gulan Nikola -  
Bailly Logan -  
Herbeleef OH Leuven - Moeskroen

Vooraf