Datum: 21/04/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stayen

Eupen pakt verrassend drie punten op STVV, maar ploeg van Jonas De Roeck zal zich bestolen voelen door ref

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Eupen pakt verrassend drie punten op STVV, maar ploeg van Jonas De Roeck zal zich bestolen voelen door ref
Foto: © photonews

STVV heeft een gouden kans laten liggen om voorlopig naar de leidersplaats te wippen in play-off 2 B. De ploeg van Jonas De Roeck, die volgend jaar dus geen coach meer is op Stayen, slikte een verrassende 2-3 nederlaag tegen Eupen. Al had in de toegevoegde tijd altijd een penalty moeten krijgen.

STVV versus Eupen, een duel tussen twee teams die nog niet weten met welke coach ze volgend seizoen zullen aanvatten. Jonas De Roeck moet al zeker opkrassen op Stayen, Claude Makélélé van zijn kant blaast een beetje warm en koud tegelijk. Maar het moet gezegd: beide trainers lieten hun teams vanavond aantrekkelijk voetballen. We moesten zowaar terugdenken aan die spectaculaire 4-4 uit de reguliere competitie. 

De eerste grote kans was voor STVV met Chuba Akpom die een perfecte voorzet in zijn Engelse voetjes zag vallen, maar vervolgens pardoes op Niasse besloot. Dat zou hij zich nog beklagen want aan de overkant was het wél raak. Rémi Mulumba met een haarscherpe corner richting de eerste paal en daar kopte Siebe Blondelle - gisteren 32 geworden - de verrassende 0-1 binnen. 


Niasse en De Petter de pineut

Vertrouwen bij De Panda's en Kenny Steppe moest al snel weer stevig aan de bak op een forse poging van Florian Raspentino. Geen 0-2, maar enkele minuten later wel 1-1. Roman Bezus schilderde een corner op het hoofd van Steven De Petter en die knikte het leer knap in de verste hoek voorbij Niasse. STVV wilde meteen op en over de bezoekers uit de Oostkantons en vooral Bezus was nog dicht bij de 2-1. 

In de tweede helft gingen we lekker door op dat leuke elan en al na vijf minuten ging Niasse - wat een vreemde vogel toch - pijnlijk in de fout op een niet eens zo onhoudbare trap van Alexis De Sart. 2-1, maar drie minuten later kreeg Eupen de gelijkmaker aangeboden op een schoteltje. De Petter wilde met een sliding de angel uit een aanval halen, maar duwde de bal pardoes in de loop van Toyokawa: 2-2! 


Knotsgekke slotfase

En het werd nog wat erger voor STVV: Diagné lepelde het leer knap in de rug van de Truiense defensie tot bij woelwater Mamadou Koné en die zette knap voor tot bij die Japanse pocketspits Toyokawa. Die leek het leer binnen te koppen, maar het was linksback Casper de Norre die zijn eigen doelman verschalkte. 

De slotfase was nog behoorlijk knotsgek met eerst een gemiste strafschop van Raspentino - dé kans op 2-4 - en een driedubbele supersave van Niasse. En dan moest hét moment nog komen. De Petter werd in de toegevoegde tijd foutief gestuit door die maffe keeper uit Senegal, maar géén penalty! Een serieuze kemel van ref Boterberg. STVV laat een uitgelezen kans liggen om over Lokeren naar plek één te wippen. 

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny   90' -
Kitsiou Stelios   90' -
Teixeira Jorge   90' -
Kotysch Sascha 90' -
De Norre Casper 78' -
Botaka Jordan A 73' -
De Petter Steven  90' -
De Sart Alexis  90' -
Bezus Roman A 90' -
Akpom Chuba 90' -
Acolatse Elton 61' -
  Bank G Beoordeel
Legear Jonathan 29' -
Vetokele Igor 17' -
Gueye Babacar 12' -
Charisis Charis -  
Asamoah Samuel -  
Harisis Haris -  
Pirard Lucas -  
Lucas Dimitri -  
Goutas Dimitrios -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Niasse Babacar 90' -
Wagué Moussa 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Valiente Hernández Marc 87' -
Gnaka Silas   90' -
Mulumba Rémi A   90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Raspentino Florian 90' -
Ocansey Eric   90' -
Koné Mamadou 90' -
Toyokawa Yuta 80' -
  Bank G Beoordeel
Castro-Montes Alessio 10' -
Loties Jordan 3'  
Nurudeen Abdul Manaf -  
Martinez Carlos -  
Schouterden Nils -  
Diallo Moussa -  
Jamabo Odeni Georges -  
Martínez Carlos Manuel -  
Herbeleef STVV - Eupen