Datum: 21/04/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Freethiel
Lierse loopt door los zand op de Freethiel en zet Waasland-Beveren nog eenzamer op de laatste plaats
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Beveren

Waasland-Beveren 0-1 Lierse

Lierse vertrekt met drie punten op zak bij Waasland-Beveren. Een vroeg doelpunt van Mégan Laurent was genoeg om de tandenloze leeuwen in toom te houden. De kloof tussen de twee ploegen wordt zo vergroot tot vijf punten.

Play-off 2 op een heerlijke zomerse avond, dat staat gelijk aan voetbal zonder volk. De Freethiel was nauwelijks gevuld, maar de bezoekers uit Lier waren ondanks alles wel in vrij grote getalen aanwezig en lieten zich een hele wedstrijd luidkeels horen.

Eerste kans, eerste goal

Het duwtje in de rug zal de spelers wellicht ook geholpen hebben. Waasland-Beveren kwam iets meer aan de bal, maar Lierse was duidelijk scherper voor doel. De eerste kans was zelfs al meteen prijs. Buyens zette zich knap door op rechts en half in de draai kon Laurent Goblet verschalken. Geen goede start voor de doelman die Roef voor de gelegenheid op de bank hield.

Daarna ging het wedstrijdbeeld net zo verder. Myny dook een keer of twee op, maar Rakovsky stond steeds paraat. Aan de overkant had Yagan eigenlijk de score moeten uitbreiden tot minstens 0-2, maar die liet op vijf minuten twee keer een open kans liggen.

Onherkenbaar W-B

Als er voor de Leeuwen hier en daar nog lichtpuntjes waren in de eerste helft (grote als), dan waren die in de tweede helft uitgedoofd. Totaal geen lijn in een ploeg met elf individuen. Zelfs toen Vermant zowel Ampomah als Boljevic er samen in bracht kwam er geen beterschap. Onwaarschijnlijk hoe een ploeg in eenzelfde seizoen zo twee uitersten van zichzelf kan tonen.

De betere ploeg was dan ook weinig verrassend Lierse. De grootste kans was toen Wolke de doelman al gepasseerd had, maar de hoek was te scherp geworden en dus trapte hij in het zijnet. Een beetje druk zetten was verder genoeg om de voorsprong te behouden en met de drie punten op de bus te stappen.

Vijfpuntenkloof

Door de tweede overwinning van de bezoekers komen zij op zes punten te staan. Waasland-Beveren wacht nog steeds op de eerste en staat halverwege PO2 troosteloos laatste met één schammel puntje.