Zulte Waregem - KV Kortrijk

Feestnacht aan de Gaverbeek? IJzersterk Zulte Waregem domineert KV Kortrijk helemaal in Vlasico en neemt optie op groepswinst

Redactie vanuit Waregem
| 0 reacties
Feestnacht aan de Gaverbeek? IJzersterk Zulte Waregem domineert KV Kortrijk helemaal in Vlasico en neemt optie op groepswinst
Foto: © photonews

Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben speeldag vijf van de play-offs geopend met een bijzondere leuke wedstrijd. De thuisploeg was omnipresent en maakte de Kerels in de Vlasico helemaal af. Harbaoui maakte zijn achtste in een week en komt iets dichter bij Gouden Stier Chevalier.

  • Leuk sfeertje voor de Vlasico
  • Zulte Waregem dominant, Bongonda zorgt voor de voorsprong vlak voor rust
  • Bruzzese voorkomt meermaals erger
  • Harbaoui en Kaya zorgen alsnog voor ruime zege, Essevee ruimer leider in play-off 2

Zulte Waregem en KV Kortrijk hadden er tot op heden al een goede play-off 2 opzitten en stonden met respectievelijk 10 en 9 op 12 helemaal bovenaan de groep. Met oog op de groepswinst kon het dan ook een belangrijk duel worden aan de Gaverbeek.

Alle elementen waren alvast aanwezig om er een zinderende vrijdagavond van te maken. Davy De fauw mocht zijn 200e match vieren, beide teams kwamen in de sterkst mogelijke opstellingen aan de aftrap en er waren flink wat ex-spelers op het veld op bezoek bij de ex-ploeg.

Iedereen komt als je Theo roept

De fans van Essevee en Kortrijk maakten er dan ook een leuke strijd van naast het veld, tussen de lijnen was er weinig sprake van echte spanning. Kortrijk dreigde wel via Ouali en co, maar De Boeck zag dat zijn team niet draaide en het spel veelal moest ondergaan.

Olayinka miste onbegrijpelijk voor een leeg doel in een rebound op een poging van De Pauw, een sterke Bruzzese pakte uit met enkele erg knappe reddingen om veelvuldig erger te voorkomen. De thuisploeg kwam wel op voorsprong, vlak voor de pauze via Bongonda - na knap doorkoppen van Harbaoui.

Teddy, Teddy, Hamdi komt eraan ...

Het belangrijkste wapenfeit van Kortrijk in de eerste helft? Een elleboogje van D'Haene op Bongonda, maar de linksachter kwam weg met een gele kaart. Op het eerste schot tussen de palen van de Kerels was het vruchteloos wachten, zelfs na de rust duurde het erg lang - al kwamen De Smet en Ajagun wel in de buurt en moest Bossut in minuut 82 redden op een kopbal van die eerste.

Walsh moest wel eens redden op de lijn, maar het was de thuisploeg die de match spannend hield door de 2-0 te vergeten scoren. Pas na een strafschopfout van Lepoint op Olayinka kon Harbaoui de match alsnog monddood maken. Het feest werd ingezet, Kaya zette met de 3-0 nog een mooi orgelpuntje via de paal. 

Goals

3
0

Balbezit

50
50

Aanvallen

65
60

Gevaarlijke aanvallen

40
33

Schoten op doel

9
2

Schoten naast/over doel

7
9

Geblokkeerde schoten

4
0

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

8
4

Buitenspel

2
4

Fouten

12
9

Vrije trappen

13
14

Doeltrappen

10
11

Inworpen

11
14
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi