OHL vergeet het af te maken, maar Waasland-Beveren zit ook na 6 speeldagen nog steeds zonder zege
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven

Geen winnaar in het duel tussen OHL en Waasland-Beveren na matige pot voetbal

Het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Waasland-Beveren heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen leverden een matige prestatie af, al hadden de Leuvenaars in de tweede helft nog de beste kansen op een doelpunt.

Na de zege van Zulte Waregem op het veld van Moeskroen was de match tussen OHL en Waasland-Beveren eigenlijk al overbodig. De Leuvenaars telden zo al 9 punten achterstand op de leider, Waasland-Beveren won na 5 speeldagen nog steeds niet.

Bij OHL ontbrak aanvoerder Moore door ziekte. Van Dequevy was er geen spoor in de kern, Storm begon dan weer op de bank ten koste van Aguemon. Vermant trok resoluut de kaart van de jeugd in de zoektocht naar een eerste zege.

Twee kansen

Maar de eerste helft werd een saai kijkstuk, met een kans in het begin én in het slot van de eerste periode. Na amper drie minuten was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Mertens bereikte Maertens, maar de paal bracht redding op zijn kopbal. Net voor de pauze hield een attente Thamsatchanan Boljevic van de openingstreffer.

Er zat te veel afval in de combinaties van beide ploegen en bovendien lag het spel geregeld stil door enkele foutjes. 1-1 in kansen, maar vooral een logische 0-0 ruststand.

Weinig beterschap

Ook de tweede helft bracht weinig beterschap. Op het uur creëerden de bezoekers dan toch een kans. Jans vond Thelin aan de tweede paal, maar Thamsatchanan hield de Zweed met een knappe reflex van een goal.

OHL kreeg de bal, maar kon daar slechts weinig mee doen. Pearson bracht met eerst Storm en daarna Vekemans twee verse krachten. Die eerste had een kwartier voor tijd de openingstreffer aan de voet, maar de Club-huurling miste alleen voor Goblet.

2 op 18 voor Waasland-Beveren

Het slotkwartier dan, bovendien het enige leuke kwartier van deze match. OHL ging met de steun van de 12e man nog vol op zoek naar een doelpunt. Aan de overzijde waren de bezoekers enkel nog eens gevaarlijk via Verstraete. De schoten van Casagolda en Aguemon konden Goblet niet bedreigen, maar in de blessuretijd miste 'Casa' nog een dot van een kans alleen voor doel.

Het brak OHL zuur op, want het bleef 0-0. En dat is vooral voor Vermant en co een opdoffer, want met een 2 op 18 is de oogst wel erg pover.