beeBeerschot
kvoKV Oostende
Datum: 06/05/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Op speeldag 7 is het prijs: pijnlijke owngoal van Beerschot Wilrijk-verdediger Prychynenko leidt eerste Oostendse zege in
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Antwerpen
| 0 reacties

KV Oostende wint uit bij Beerschot Wilrijk

Op speeldag 7 is het prijs: pijnlijke owngoal van Beerschot Wilrijk-verdediger Prychynenko leidt eerste Oostendse zege in
Foto: © photonews

Niet Beerschot Wilrijk, maar wel KV Oostende heeft zijn eerste driepunter van play-off 2 beet. De Mannekes waren lang de betere ploeg, tot Denys Prychynenko in de fout ging.

Swinkels het feestvarken

Na de Antwerpse derby van vorige week zakte deze zondag een pak minder volk - 2.613 fans om precies te zijn - naar het Kiel af. Wie er wel bij was, zag hoe Arjan Swinkels de prijs voor 'Manneke van het Jaar' in ontvangst mocht nemen. (Lees er HIER meer over)

Beide ploegen hadden er op deze zomers warme avond wel zin in. De bezoekers uit Oostende grossierden in hoekschoppen. De thuisploeg liet zich zien met enkele snedige uitbraken op de tegenaanval. Guillaume François was de gevaarlijkste man in de beginfase met enkele scherpe infiltraties.

Halverwege de eerste periode laste scheidsrechter Bram Van Driessche een drankpauze in. Toch wel opvallend, aangezien de hoofdrolspelers in Club Brugge - Anderlecht eerder op de dag enkel tijdens de rust konden bijtanken.

Weinig gevaar, wel drankpauze

Concreet doelgevaar kregen we in de eerste periode nauwelijks te zien. Rocky Bushiri kopte in de handen van Rafaël Romo. Toen Kevin Vandendriessche uithaalde na een ongelukkige positionering van Van Driessche, leek de Venezolaan geklopt. Gelukkig voor hem en de Mannekes belandde de bal via de paal in de handen van de doelman. 

Canesin 2 keer in 5 minuten op de paal

Beerschot Wilrijk domineerde in de beginminuten van de tweede periode, maar kreeg in minuut 58 het deksel op de neus. Denis Prychynenko duwde een voorzet van Ramin Rezaeian ongelukkig voorbij zijn eigen doelman. De Kustboys kwamen niet veel later dicht bij de 0-2, toen Fernando Canesin na een knappe aanval op de paal besloot.

De Braziliaan had het geluk niet aan zijn zijde vandaag, want vijf minuten later trof hij opnieuw de staak. Deze keer kon Joseph Akpala profiteren en er makkelijk 0-2 van maken, meteen ook de eindstand van deze partij.

Opnieuw geen overwinning dus voor Beerschot Wilrijk, dat laatste blijft in poule B. KV Oostende nestelt zich naast Eupen op een gedeelde vierde plaats.

Opstellingen

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
Prychynenko Denis 90' -
Van Hyfte Tom 90' -
Diarra Abdel 90' -
François Guillaume 90' -
De Jonghe Jimmy 46' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Dom Joren 90' -
Losada Hernan 68' -
Maes Alexander 90' -
Mbombo Kule 56' -
  Bank G Beoordeel
Messoudi Mohamed 44' -
Zoua Daogari Jacques 34' -
Abaz Emil 22' -
Swinkels Arjan -  
Steelant Quintijn -  
Merlo Manteca Octávio -  
Boulaouali Didouh Youssef -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Capon Brecht 90' -
Bushiri Rocky   90' -
Milic Antonio 90' -
Banda Emmanuel Justine Rabby 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Rezaeian Ramin   90' -
Canesin Fernando Matos 78' -
Özkan Hasan 61' -
Akpala Joseph 85' -
Ndenbe Logan 90' -
  Bank G Beoordeel
Musona Knowledge 29' -
D'Haese Robbie 12' -
Zivkovic Richairo 5'  
Bataille Jelle -  
Gano Zinho -  
De Bie Thomas -  
Bjelica Aleksander -  
Herbeleef Beerschot - KV Oostende

Vooraf