Datum: 05/05/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en OHL houden elkaar in evenwicht, maar wat scheelde er met die doelmannen?
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lier

Lierse en OHL spelen gelijk

In een sfeervol Lisp hebben Lierse en OHL 2-2 gelijkgespeeld. Vooral de doelmannen van beide teams hadden een mindere avond.

We kregen meteen animo in de zesde minuut, Rakovsky kreeg de bal niet onder controle, en raapte in tweede instantie zomaar een terugspeelbal op. Vrije trap in de zestien dus, Gorius legde af voor Aguemon en die knalde door de muur binnen. Meteen een uitstekende start voor OHL dus.

Lang bleef die voorsprong niet staan, Yagan ging door op links, moest eigenlijk Binst meteen aanspelen, maar koos voor de dribbel en het schot. Via een slap handje van Thamsatchanan ging de bal toch in de verste hoek binnen. Twee betrekkelijke flaters van de doelmannen en dus twee goals.

Even later probeerde Allach hetzelfde, maar zijn bal zwiepte naast. Op nog een poging van Kostovski op hoekschop na, was er verder niet veel te beleven in die eerste helft. Het niveau was ondermaats, geïllustreerd door Binst die vrij kon aanleggen vlak voor doel, maar naast de bal trapte.

Deze club gaat nooit kapot -Fans Lierse

De sfeer in de tribunes was wel goed te noemen. De spionkop had al een mars naar het stadion achter de rug en de tribune aan de overkant zat aardig vol. 'En deze club gaat nooit kapot', was de meest gehoorde leuze. Het is afwachten wat het BAS daarin maandag beslist.

Het einde van de eerste helft was duidelijk voor Lierse, maar de Pallieters liepen iets te vaak buitenspel. Die goeie lijn trokken ze in de tweede helft door en Bourdin werkte een perfecte hoekschop van Yagan af met het hoofd. De Thaise doelman van OHL zag er alweer niet goed uit.

Toch kwam OHL nog terug. Een goeie voorzet van Libert werd door Kenneth Schuermans mooi tegenvoets in doel gekopt. Lierse probeerde daarna nog, maar scoren lukte niet meer. De fans van Lierse lieten zich horen, maar zitten met hun gedachten wellicht al bij maandag.