Datum: 09/05/2018 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
STVV zet Beerschot Wilrijk opzij, maar moet op meeval rekenen om de eerste plaats nog te pakken
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

STVV klopt Beerschot Wilrijk met 3-2

STVV zet Beerschot Wilrijk opzij, maar moet op meeval rekenen om de eerste plaats nog te pakken
Foto: © photonews

Sint-Truiden en Beerschot Wilrijk hebben een fraaie pot voetbal op woensdagavond gekruid met vijf goals. De Kanaries leken de zege in de eerste periode met de vingers in de neus binnen te halen, maar de Mannekes vochten terug.

STVV kende zonder twijfel zijn makkelijkste start van het hele seizoen. Een halfuur lang kregen we eenrichtingsvoetbal van de Kanaries zien. Doelman Rafaël Romo etaleerde net als in de hele PO2 zijn klasse en hield de Mannekes meermaals recht, maar bij een actie van de twee blonde Truienaars was hij geklopt.

De blonde Kanaries

Wie hoog in de tribunes van Stayen postvat, kan Jonathan Legear en Roman Bezus maar moeilijk uit elkaar houden. Het was wel degelijk die laatste die met een sterke rush en een fantastisch overzicht het voorbereidende werk voor zijn rekening nam. Legear werkte als in zijn hoogdagen bij Anderlecht en Standard perfect af.

De bezoekers, zonder de creatieve jongens Hernan Losada en Mo Messoudi in het Haspengouw, staken in minuut 35 toch eens de neus aan het venster. De paarshemden kregen alle tijd van de wereld om de perfecte aanval in elkaar te knutselen. Tom Van Hyfte gooide zijn 1m87 om en maakte met een knappe retro de 1-1.

Teoke

De thuisploeg baalde bij de gelijke stand halfweg, want Chuba Akpom scoorde nog voor het rustsignaal de 2-1. De Brit deed een Teoke, maar deze keer zag de grensrechter de enkele centimeters buitenspel wel.

Afstandsgoals bij de vleet

Sint-Truiden schroefde zijn efficiëntie bij tijdens de rust en met succes. Op het uur kreeg Legear veel tijd om aan te leggen, en dan weet je het wel. Opnieuw krulde de Luikenaar het leer mooi voorbij Romo.

Jonas De Roeck haalde de tweevoudige doelpuntenmaker naar de kant voor Elton Acolatse. Marc Brys gooide twee verse krachten in de strijd. De Limburgers bleven echter naar voor trekken en nog voor het laatste kwart hing de 3-1 tegen de touwen. Een schot van Alexis De Sart week af op het been van Jan Van Den Bergh.

In het slotkwartier kregen we nog even spanning met een verwoestende knal van Joren Dom voor 3-2, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Ratten niet meer. Net als STVV won ook Lokeren, waardoor de eerste plaats een moeilijke opgave wordt. Beerschot Wilrijk heeft nog twee duels om een driepunter te pakken in PO2.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 90' -
Kitsiou Stelios   90' -
Teixeira Jorge   90' -
Goutas Dimitrios 90' -
De Petter Steven   90' -
Charisis Charis 90' -
Harisis Haris   90' -
De Sart Alexis 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Bezus Roman A A 80' -
Akpom Chuba A 76' -
Legear Jonathan ⚽ ⚽ 63' -
Pirard Lucas 90' -
  Bank G Beoordeel
Acolatse Elton 27' -
Boli Yohan 14' -
De Norre Casper 10' -
Steppe Kenny -  
Gueye Babacar -  
Botaka Jordan -  
Dussaut Damien -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Van Den Bergh Jan 90' -
Prychynenko Denis 90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
Maes Alexander 90' -
Dom Joren 90' -
Van Hyfte Tom 90' -
Diarra Abdel 90' -
Boulaouali Didouh Youssef A   69' -
François Guillaume 60' -
Sappinen Rauno 60' -
Romo Rafael 90' -
  Bank G Beoordeel
Merlo Manteca Octávio A 30' -
Abaz Emil   21' -
Swinkels Arjan -  
Essikal Karim -  
Steelant Quintijn -  
Okotie Rubin Rafael -  
Zoua Daogari Jacques -  
Herbeleef STVV - Beerschot

Vooraf