Datum: 12/05/2018 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Daknam
Play-off 2 is gespeeld: Lokeren pakt tweede finaleticket na spannende maar oververdiende thuiszege tegen Beerschot Wilrijk
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 0 reacties

Lokeren klopt Beerschot Wilrijk met 4-2 en staat in de finale

Play-off 2 is gespeeld: Lokeren pakt tweede finaleticket na spannende maar oververdiende thuiszege tegen Beerschot Wilrijk

Sporting Lokeren trekt op 23 mei naar het Regenboogstadion voor de finale van play-off 2. De winnaar van groep B maakte het in de beslissende match tegen Beerschot Wilrijk nog bijzonder spannend, maar won uiteindelijk oververdiend met 4-2.

Wat is het Ecuadoriaanse equivalent van een blitzkrieg? Sinds vanavond zou dat weleens een 'Cevallos' kunnen zijn. De nummer tien zette meteen hoog druk en toen De Jonghe iets te kort terugspeelde naar zijn doelman, lag de 1-0 al tegen de netten. 

De belegering ging razendsnel voort. Op een lange bal van u kan wel raden wie kopte Miric de tweede goal binnen, alleen werd hij terecht afgefloten voor buitenspel. Maar Cevallos moest en zou zijn assist geven. Amper een minuut later bediende hij Hupperts en die schoof de 2-0 wel onder Romo. Op dat moment waren we slechts tien minuten bezig, Beerschot Wilrijk zag sterretjes. 

Uit het niets

Marzo, Miric, Hupperts, Rassoul, Cevallos... Ze probeerden allemaal voor een derde te gaan, maar die wou niet vallen. En dan kwam het deksel wel heel hard op de neus.

Filipovic beging een onnodige fout op Abaz en gaf zo een penalty weg. Van Hyfte zette De Wolf op het verkeerde been en de aansluitingstreffer was gemaakt. Dat was niet alles, want Merlo viel in na de rust en zijn eerste balcontact was meteen goed voor de 2-2. Alles te herdoen voor Lokeren.

Alles op alles

Lokeren werd zichtbaar zenuwachtig, maar begon meteen weer hoge druk te zetten. Op het uur leek dat in de 3-2 te resulteren, ware het niet dat De Ridder tegen de paal mikte. Ook de rebound van Cevallos ging er niet in. 

De aanhouder wint

Maar één gezegde gold hier vanavond: de aanhouder wint. De druk werd onhoudbaar voor de bezoekers en met een gelukje frommelde Miric via Romo de nieuwe voorsprong dan toch in doel. In het slot deed invaller Söder de boeken - na tussenkomst van de VAR - zelfs helemaal toe met de oververdiende 4-2.

Ondertussen kon Antwerp op de Bosuil niet winnen van STVV, waardoor het feest op Daknam mocht losbarsten. Op 23 mei staat de finale Zulte Waregem-Lokeren gepland.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
De Wolf Ortwin 90' -
Marzo Stefano   90' -
Rassoul Joher Khadim 90' -
Filipović Jakov   90' -
Skúlason Ari A   90' -
Michel Julian 90' -
Marecek Lukas 90' -
Cevallos Enriquez Jose FranciscoA 85' -
De Ridder Steve 90' -
Miric Marko 76' -
Hupperts Guus 77' -
  Bank G Beoordeel
Söder Robin 14' -
Lawal Yusuf 13' -
Terki Mehdi 5'  
Monsecour Arno -  
Straetman Bob -  
Geens Bo -  
Maric Mijat -  
Monsecour Arno -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Boulaouali Didouh Youssef 26' -
Maes Alexander 90' -
Diarra Abdel 90' -
Prychynenko Denis 90' -
De Jonghe Jimmy   90' -
Van Hyfte Tom  90' -
François Guillaume 46' -
Dom Joren 90' -
Zoua Daogari Jacques 58' -
  Bank G Beoordeel
Abaz Emil 64' -
Merlo Manteca Octávio 44' -
Mbombo Kule 32' -
Okotie Rubin Rafael -  
Swinkels Arjan -  
Nolle Jordi -  
Essikal Karim -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Beerschot

Vooraf