Osimhen verpest het voor Kortrijk en knalt Charleroi naar de Bosuil
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk

Charleroi wint play-off 2

Victor Osimhen heeft Charleroi naar de ultieme finale voor Europees voetbal geknald. Hij zette in het Guldensporenstadion een 1-0 achterstand in z'n eentje om in een 1-2 voorsprong. Voor KV Kortrijk is het seizoen dan toch gedaan.

Al na één minuut zag het er niet goed uit voor de thuisploeg, dat in een goed gevuld stadion op zoek mocht naar Europees voetbal. Met Felipe Avenatti verloren de Kerels hun belangrijkste pion al na luttele seconden. Hij probeerde nog even, maar Imoh Ezekiel moest hem in de beginfase aflossen. Die tekende met zijn eerste baltoets wel meteen voor de 1-0.

Angella liet zich aftroeven als een miniem en via doelman Riou én de paal ging de bal in doel. KV Kortrijk zou in die eerste helft nog twee keer aandringen via acties van D'haene en Chevalier, maar hun voorzetten misten scherpte. Gaandeweg ging de angel eruit en kregen we een slaapverwekkende vertoning.

Osimhen-show

Het was een uitstekende Victor Osimhen die ons uiteindelijk uit de zomerslaap haalde. Hij troefde Hines-Ike -die ook lag te dutten- af aan de eerste paal en knalde de hoekschop van Bruno onhoudbaar binnen. 1-1 bij de rust na een weinig spektakelrijke eerste helft.

Ook na de koffie moest de match het vooral van de strijd hebben. Charleroi kwam na tien minuten zowaar op voorsprong nadat Osimhen achter een lange bal van Angella aan kon hollen. Hij liet Bruzzese geen kans. Vanaf dan was het van moeten voor de thuisploeg, maar veel meer dan lange ballen richting Lepoint konden de Kortrijkzanen niet op de mat leggen.

Opstootjes

Aan de overkant misten invallers Henen en Niane nog grote kansen op de 1-3, maar de bal wou er niet in. D'haene kon in de extra nog naar de kruising knallen, maar Riou hiel zijn netten schoon in de tweede helft. Er kwamen nog wat opstootjes, maar Charleroi mag als winnaar van play-off 2 met Antwerp uitvechten wie het Europese ticket krijgt.