Waasland-Beveren - Moeskroen

Louis Verstraete dirigeert Waasland-Beveren naar zege en zadelt team van Storck op met rode lantaarn
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Beveren
| 0 reacties

Waasland-Beveren neemt afstand van Moeskroen in groep B van play-off 2

Louis Verstraete dirigeert Waasland-Beveren naar zege en zadelt team van Storck op met rode lantaarn
Foto: © photonews

Waasland-Beveren en Moeskroen hadden allebei tot dusver slechts één schamel puntje weten te sprokkelen in play-off 2. De winnaar van het onderlinge duel kon dus afstand nemen van de laatste plaats in groep B. Een uitgeruste Louis Verstraete ontpopte zich tot doorslaggevende factor.

Moeskroen had zonder gevaarlijk te zijn het meeste balbezit in de eerste tien minuten. Nadien nam Waasland-Beveren het commando met verve over. Een aardig doorsteekpassje van Andrijasevic bracht Lulic in stelling. De Kroaat mikte van dichtbij op Vasic. Vanzo speelde kort nadien een hoekschop achteruit tot bij de volledig vrijstaande Verstraete.

Het schot van de middenvelder week af en belandde zo in de linkerbenedenhoek (1-0). Milosevic werd diepgestuurd en Gkalotsios moest alle zeilen bijzetten om hem af te houden. Dat lukte hem eigenlijk niet, maar de verdediger hinderde de Montenegrijn wel voldoende opdat die voorlangs besloot. Vasic wist met een onorthodoxe volleybalredding een harde knal van Vanzo te neutraliseren.

Vizier niet altijd goed gericht

Foulon speelde Verstraete aan. De maker van het openingsdoelpunt kreeg weer aardig wat ruimte en schoot naast. Even later stond Lulic aan het kanon. Alleen stond dat te hoog afgesteld. Op het halfuur eindelijk nog eens Moeskroen, met Gkalitsios die veel vrijheid kreeg in de Waaslandse zestien. Zijn duikkopbal ging over.

Kort voor rusten hingen de bordjes wel gelijk na een overtreding van Keita op hoekschop. Dusenne zorgde vanop de stip met 1-1. Storck had zijn troepen blijkbaar wakker geschud tijdens het kwartiertje pauze, want ze kwamen een stuk scherper uit de kleedkamers. Vanuit een diagonale positie kwam Bakic nog met een verdienstelijk schot op de proppen. Debaty moest over duwen.

Awoniyi mist

Awoniyi had pas echt de 1-2 aan de voet. De bewegingen en de dribbels waren erg fraai, de afwerking heel wat minder. De bal bleef steken onder het been van Debaty. Waasland-Beveren moest het in deze fase hebben van counters en eentje was wel van erg mooie makelij.

Vooral met dank aan Andrijasevic die er het tempo in hield. Verstraete leverde een haarfijne voorzet. Milosevic stond aan de tweede paal te wachten om binnen te koppen (2-1). Niet veel later zette die laatste zich nog een keertje door, alvorens hard op Vasic te knallen. Aan de overzijde was Dione dan weer dicht bij een tweede gelijkmaker voor Moeskroen.

Vukotic reddende engel voor thuisploeg

De jonge aanvaller kreeg de bal wel voorbij Debaty, maar Vukotic bracht redding op de lijn. Antonov ondernam ook nog eens een poging en knalde voorlangs. Ook Leye probeerde nog uit een scherpe hoek en trof de vuisten van Debaty. Zo werd het dus Waasland-Beveren dat zijn eerste zege in de play-offs boekte, met dank aan Verstraete die op de vorige speeldag nog rust kreeg.

Goals

2
1

Balbezit

37
63

Aanvallen

59
87

Gevaarlijke aanvallen

35
58

Schoten op doel

6
10

Schoten naast/over doel

4
8

Hoekschoppen

1
8

Buitenspel

2
2

Fouten

14
17

Vrije trappen

19
16

Doeltrappen

13
7

Inworpen

16
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2