Datum: 21/04/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Freethiel
Duel der staartploegen op de Freethiel: wie pakt een eerste overwinning?

Volg Waasland-Beveren - Moeskroen om 20u LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Duel der staartploegen op de Freethiel: wie pakt een eerste overwinning?
Foto: © photonews

De laatste twee plaatsen in groep B van play-off 2 worden voorlopig ingenomen door Waasland-Beveren en Moeskroen. Geen van deze teams heeft dus al veel plezier beleeft aan de nacompetitie, want ze tellen allebei één schamel puntje. Krijgen we zondagavond aan de Freethiel wel een winnaar?

Waasland-Beveren pakte het enige behaalde punt al op de openingsspeeldag op het veld van Zulte Waregem. Nadien volgden drie nederlagen op rij. In Jan Breydel hoefde het zeker niet zover te komen, maar niet voor het eerst schoot Waasland-Beveren zichzelf in de voet. Dat vermijden kan al een grote stap zijn richting puntengewin.

Zien we opnieuw het echte Moeskroen?

Na zijn ronduit indrukwekkende reeks in de competitie had Moeskroen moeite met de omschakeling naar de play-offs. De afwezigheid van Awoniyi scheelde de voorbije wedstrijden ook al een slok op een borrel. Aan de Gaverbeek knoopten Les Hurlus wel weer aan met het betere voetbal. Dat moet nu nog maar eens worden omgezet in een driepunter.

Tuur Dierckx is onder het mes gegaan. De operatie aan zijn knie is goed verlopen, maar dit seizoen zal hij uiteraard niet meer in actie komen. Hij is de enige geblesseerde bij Waasland-Beveren, dat wel ook nog Boljevic en Caufriez mist door schorsing. Moeskroen kan opnieuw rekenen op Awoniyi en Leye. Benson daarentegen is niet fit.

Meer nieuws