Antwerp - Charleroi

Antwerp gaat Europa in na desastreuze start en de snelste goal ooit in de Belgische competitie
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 0 reacties

Antwerp herpakt zich na slechte start tegen Charleroi en kwalificeert zich voor Europees voetbal

Antwerp gaat Europa in na desastreuze start en de snelste goal ooit in de Belgische competitie

Charleroi leek op weg om het laatste Europese ticket te veroveren op de Bosuil, maar Antwerp knokte knap terug na een snelle dubbele achterstand. Osimhen scoorde overigens het snelste doelpunt in de historie van de JPL. Mbokani heerste in wat mogelijk zijn laatste match voor Antwerp kon zijn.

Antwerp en Charleroi konden de voetbalkijker een aangenaam slot van de competitie schenken en daar zijn ze zeker in geslaagd. Mazzu koos voor dezelfde elf die Kortrijk hadden geklopt en Bölöni kon niet rekenen op de geblesseerde Opare. De Roemeen zette Seck op de rechtsback.

En die zag met lede ogen toe hoe Baby en Van Damme al na 3 seconden in de fout gingen. Osimhen profiteerde en de snelste goal in de historie van de Belgische competitie was een feit. Wij vroegen spektakel, wel, we kregen het!

De thuisploeg was aangeslagen en gaf een vrijschop weg op het halve maantje. Bruno veinsde een schot en legde af voor Dessoleil. De centrale verdediger knalde de 0-2 in de verste hoek. Antwerp was eindelijk wakker geschoten.

De Charleroi-defensie kreeg een voorzet maar niet weg, waarna Mbokani een zwak schot van Arslanagic kon controleren. De Congolese spits twijfelde niet en ramde de bal in het dak van het doel. Het was de aanzet van vijf rampzalige minuten voor de bezoekers. Zajkov trapte naast de bal en trok aan de noodrem… of beter aan Lamkel Zé. Rood en penalty! Refaelov klaarde de klus.

Antwerp wou doorduwen, maar een derde maken voor de rust lukte niet. De openingsfase van de tweede periode was lang niet zo spectaculair als die van de eerste. De eerste mogelijkheid kwam er pas na een kwartier, maar deze keer kon Osimhen geklungel in de defensie niet afstraffen. Bolat voorkwam de 2-3.

Aan de overkant was het wel prijs. Eerst trapte Refaelov nog op de lat, maar daarna troefde Lamkel Zé zijn tegenstrever af en bediende Mbokani. De Congolese killer liftte de bal vervolgens enig mooi en vanuit een scherpe hoek over Riou. Charleroi moest komen, maar het was veeleer de 4-2 die in de lucht hing.

Mbokani zag zijn hattrick nog uiteenspatten op de deklat, maar daar maalde hij niet om. Ondanks een bijzonder slechte start en de snelste goal in de historie van de Jupiler Pro League heeft Antwerp toch het laatste Europese ticket in de wacht gesleept. KAA Gent is nu de gelukkige als de Europese licentie van KV Mechelen wordt afgenomen.

Goals

3
2

Balbezit

56
44

Aanvallen

70
40

Gevaarlijke aanvallen

35
18

Schoten op doel

5
2

Schoten naast/over doel

7
4

Geblokkeerde schoten

0
1

Schoten op doelkader

2
0

Hoekschoppen

2
1

Buitenspel

5
1

Fouten

20
17

Vrije trappen

18
25

Doeltrappen

8
12

Inworpen

21
20
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi