KV Kortrijk - Moeskroen

Kortrijk kraakt de Moeskroense code en smeert Henegouwers eerste verlies van het jaar aan
Clint Vens
| 0 reacties

Kortrijk begint voortvarend aan play-off 2 en zet revelatie Moeskroen terug met de voetjes op de grond

Kortrijk kraakt de Moeskroense code en smeert Henegouwers eerste verlies van het jaar aan

De Kerels uit Kortrijk namen het thuis op tegen ploeg in bloedvorm Moeskroen. Beide ploegen hoopten in play-off 2 de topvorm van de laatste weken door te trekken en zo hun puike seizoen alsnog beloond te zien worden in de vorm van een Europees ticket.

Stojanovic bedient, Kortrijkse aanval bij de les

Na acht minuten was het al raak voor de thuisploeg. Na Moeskroens balverlies stuurt Stojanovic met een knappe doorsteekbal Avenatti het straatje in, die met een schuiver de eerste goal in play-off 2 achter zijn naam mag schrijven. 

Bij het tweede doelpunt speelde Stojanovic wederom een hoofdrol. Na een dubbele een-twee met Lepoint, komt het leer bij Chevalier, die simpel zijn vijfde van het seizoen kan binnentikken. Wat kon Moeskroen daar tegenover stellen? Bitter weinig. Veel controle, maar te steriel spel om de thuisploeg te verontrusten. 

Ai ai Godeau!

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: Moeskroen wil wel, maar kan niet. De bezoekers werden niet beloond voor hun sterk openingskwartier. Integendeel, na 20 minuten lijkt Godeau het lot van zijn eigen team te bezegelen. Na een staalharde voorzet ramt de ex-Mauve het leer zowaar nog enkele kilometers per uur harder voorbij zijn eigen doelman. 

Pareltje van Boya

Over en out denk je dan voor de bezoekers, maar Boya bracht nog een sprankeltje hoop. De verdediger haalde vanop zo'n 35 meter verwoestend uit. Bruzzese zag het leer via de lat in doel gaan, een zondagsschot op zaterdagavond. 

Het was het signaal voor de thuisploeg om weer wakker te worden. De Kerels begonnen opeens terug te voetballen, maar konden geen vierde doelpunt bijschrijven. Zo pakt Kortrijk de (prestigieuze) scalp van Moeskroen en begint het voortvarend aan play-off 2. Moeskroen weet dan weer wat verliezen is, maar miste wel sterkhouders als Benson en Amallah.  

Goals

3
1

Balbezit

40
60

Aanvallen

54
69

Gevaarlijke aanvallen

27
41

Schoten op doel

1
2

Schoten naast/over doel

6
7

Geblokkeerde schoten

1
0

Hoekschoppen

3
2

Buitenspel

4
2

Fouten

14
14

Vrije trappen

16
18

Doeltrappen

9
7

Inworpen

28
26
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi